Markáns elmozdulások nélkül, 391 fölött indította a napot a forint az euróval szemben, délelőttre kissé erősdött a hazai deviza, de még 390 felett van a kurzus. Komolyabb mozgásokra délután lehet számítani, érkezik az Egyesült Államokból a márciusi inflációs adatsor, ami után a dollár mozgása nagyban befolyásolhatja a forint árfolyamának alakulását.

A,Woman,Puts,Hungarian,Forints,In,Her,Wallet.,The,Woman
Fotó: Shutterstock

Az előzetes várakozások alapján a havi 0,4 százalékról 0,3 százalékra mérséklődhetett, az éves bázison számított áremelkedés viszont 3,2 százalékról 3,4 százalékra emelkedhetett az USA-ban. Eközben a maginfláció a februári 3,8 százalékot követően 3,7 százalék lehetett. A kamatvárakozások szempontjából fontos adat érkezése nagyobb mozgást hozhat a dollár árfolyamában a délutáni órákban.  

 

A 390-es szint letörése esetén a következő támaszzóna 387–388 között adódna, a csökkenő trendcsatorna alsó trendvonala, illetve a 38,2 százalékos Fibo-szint. Felül az említett zónát követően az 50 napos mozgóátlag képez ellenállási szintet, jelenleg 391,20-nál – jelezték az Equilor elemzői.

A forint továbbra is 390 közelében mozog, bár már kicsit felette, de egyelőre jót tesz neki a kevésbé meredek forward kamatpálya a további csökkentések körüli várakozásokban. Nagy kérdés persze, hogy mekkora a tér 390 alatt, amit a 100 hetes mozgóátlag védelmez pillanatnyilag – hívták fel a figyelmet a Raiffeisen elemzői.