BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Koccinthatnak a részvényesek, ezredes lett a Magyar Telekom

A Telekom ralija 2022 októberében 280 forintról startolt el, és akkoriban félő volt, hogy akár a 2013-as történelmi minimumát, vagyis a 272 forintot is alulmúlhatja a kurzus. Most viszont koccinthatnak a Telekom részvényesei.

Valamivel több mint másfél éves folyamatos erősödést követően, 17 év után, szerdán ismét elérte az 1000 forintos álomhatárt a Magyar Telekom-részvények árfolyama. 

Telekom File: T-Mobile Buys Sprint For $26.5 Billion
Elérte az álomhatárt a Magyar Telekom árfolyama / Fotó: Getty Images

Az elemzők már egy ideje jelezték, hogy bekövetkezhet a fordulat, az LSEG, azaz a londoni tőzsde elemzői konszenzusa ugyanis erős vételre ajánlja a papírt, mivel négy elemző erős, míg kettő sima vételt javasol. A konszenzus medián célára pedig 1074 forint, azaz még mindig van több mint 7 százalékos tartalék a papírban.

A részvény ralija amúgy 2022 októberében 280 forintról startolt el, és akkoriban félő volt, hogy akár a 2013-as történelmi minimumát, vagyis a 272 forintot is alulmúlhatja a kurzus.

A trendfordulót és az árfolyam emelkedését egyebek között a távközlési vállalat nagyvonalúbb osztalékpolitikája és az inflációhoz kötött visszamenőleges díjkorrekció bevezetése indította el, amit később a kormánnyal kötött megállapodás is tovább erősített, s ennek eredményeként az 5G-s fejlesztések gyorsítása fejében, idén januártól kivezették a céget terhelő közműadókat, jövőre pedig a távközlési pótadót is megszüntetik.   

A kedvezőbbé vált helyzettel pedig élt a menedzsment, markánsan javultak a cég eredményei, miközben a műszaki fejlesztések tempója sem hagyott alább.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.