Pénz- és tőkepiac

Tizenhét éve várnak rá a telekomosok: aki hitt a sztoriban, most kaszálhat

Az egyik legstabilabb hazai részvény az ezer forintos álomárfolyam felé zakatol. A Magyar Telekom sztori tovább pörög a tőzsdén.

Széles utat járt be a hazai részvényindex, a múlt hét közepéig esett, majd szerdán fordult, miután megközelítette a 67 500 pontos szintet. A pénteki mozgással közel kerültünk a történelmi rekordhoz, mely 69 582 pontnál húzódik. 

A vezető részvények közül az OTP és a Magyar Telekom igen erős, de jelentős korrekciót hajtott végre a Richter is.

Az OTP részvényéről lekerült a közel 540 forintos osztalék , ennél jóval kisebb mértékben csökkent az árfolyam. A 30 napos mozgóátlag lényeges szint 17 835 forintnál, felette pedig 18 ezer forintnál húzódik fontos ellenállás. Támaszokat a 17 500–17 550 forintos tartományban találunk. Az indikátorok lefelé mutatnak, de az miatti mozgás torzítja a képet.

Már osztalékszelvény nélkül forog az OTP

A Richter jegyzése a 9 ezer forintos szint megérintését követően gyorsan fordult, áttörte a 200 napos, majd a 30 és az 50 napos mozgóátlagot is. Jelenleg a 9420 forintos és a 9585 forintos szintekre érdemes figyelni, melyek meghatározók lehetnek, de a volatilitás továbbra is magas maradhat.

Mindkét irányban képes erős kilengésekre a Richter

A Mol árfolyama nagyot esett az osztalékszelvény vágása miatt, így új tartományba került az árfolyam. A 61,8 százalékos Fibo-szint 2784 forintnál jelent támaszt, míg a 2840–2860 forintos zónában húzódik ellenállási tartomány, az utóbbi a 200 napos mozgóátlag. Az indikátorok néhány napig torz képet mutatnak.

A Mol-részvény árfolyammozgása

Némi korrekciót követően tovább emelkedett a Magyar Telekom árfolyama, jelenleg a 972 forintos ellenállási szint áttörésével próbálkozik. Ha ez sikeres lesz, 1000 forint közelében adódhat a következő fontos akadály, míg 957 forintnál húzódik támasz. 

Ezer forint feletti árfolyamon utoljára 2007 májusban született kötés a Telekom-részvényekre.

Ezer forint közelében a Magyar Telekom részvénye

 

 

stratégia BUX árfolyam Telekom
Kapcsolódó cikkek