BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutális formában a Magyar Telekom, közel húsz éve nem ért ennyit a részvény

Rendületlenül menetelnek a távközlési cég papírjai, 1016 forint az új sokéves árfolyamcsúcs. A Magyar Telekom részvényeinek a történelmi 2655 forintos rekordig azonban sok van még hátra.

Elképesztő formában kezdte a csütörtököt a Magyar Telekom: a távközlési cég árfolyama megdöntötte 1006 forintos idei csúcsát, a nyitást követő percekben a papírok 1016 forintig raliztak.

Deutsche Telekom - Annual figures24 February 2022, North Rhine-Westphalia, Bonn: Telekom's logo is on the roof of the company's headquarters. Telekom presents its annual figures. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Hatalmas raliban a Magyar Telekom, a történelmi csúcs azonban messze van még / Fotó: AFP

A Magyar Telekom árfolyama az idei évet 680 forinton kezdte, eddigi 2024-es csúcsát pedig május végén állította be 1006 forinton. A mai ralival a Telekom árfolyama

közel húsz éve nem látott magasságba szökött.

A távközlési papírok vétele volt az idei év egyik legjobb húzása a magyar piacon, bő öt hónap alatt csaknem 50 százalékos pluszt értek el a cég befektetői a tőzsdén.

A mai rali valamilyen szinten meglepetésként érte a piacot: a távközlési cég ugyanis május közepén egy technikai malőr miatt kénytelen volt lemondani már régen bejelentett 24 milliárd forintos keretösszegű részvény-visszavásárlási aukcióját, melynek hírére a befektetők kíméletlenül ütni kezdték a papírt – igaz, a mélyrepülés csak bő egy hétig tartott.

A cégben pedig még mindig lehet potenciál: a cseh Patria Finance például április közepi elemzésében 1080-ról 1210 forintra emelte a papír 12 havi célárát, ami nagyjából 20 százalékos felértékelődést helyez kilátásba.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.