BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt az OTP-kitörés valószínűsége

A Magyar Telekomot a részvény-visszavásárlási program, a Richtert az akvizíciós hírek hajthatják. Az OTP és a Mol részvényei pedig olyannyira alulárazottak, hogy még a nemzetközi piacok lefordulása esetén is felfelé indulhatnak.

OTP

Az OTP-részvények árfolyama a múlt héten végig tartotta magát, de az 50 napos átlag alól nem tudott kitörni. Egy kicsit ugyanakkor jobb képet mutat az előző hetihez képest, hiszen a kritikus árszintek felett maradt, és felfelé mutató bázist épített. Ha a nagyobb forgalmú pénteki kereskedési nap megtörte volna az 50 napos átlagárat, az megnyugtató technikai jelzés lehetett volna, így viszont a nagyobb árfolyamkorrekció veszélye sajnos nem múlt el, azonban a pozitív kitörés valószínűsége is nőtt.

20240219 BudapestOTP Bank külsőFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Javult az OTP technikai képe / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Ha az árfolyam kitart a 17 700 forintos sáv fölött, mégpedig nagyobb forgalom mellett, lehetséges az emelkedés. A nemzetközi részvénypiaci hangulat nem volt túl jó a hét második felére, viszont az OTP alulárazott – árfolyam/profit (P/E) 4,3 –, így amennyiben menekülőre fognák a befektetők a nemzetközi piacokról, egy esetleges nagyobb korrekció miatt az OTP-részvények jó papírnak számíthatnak, ami segítheti az árfolyam kitörését. Célszerű lehet tehát a türelem a bankrészvénnyel kapcsolatban.

 

Richter

A Richter-részvények technikai képe sajnos nem változott a múlt heti elemzéshez képest. Az 50 és a 200 napos átlagok oldalaznak, az árfolyam az 50 napos átlagtól nem tudott elszakadni, ráadásul az átlag körül nagyon alacsony volatilitással kereskedték a részvényt a legutóbbi héten. 

A technikai indikátorok semlegesek, az 50 napos átlag alatti forgalmi adatok is azt mutatják, hogy inkább kivárnak a befektetők. A legfrissebb tranzakciós bejelentés, a BCI Pharma integrálása a k+f versenyelőny további növelésére ad jelentős lehetőséget. 

Ugyan a tranzakció mérete nem túl nagy, de olyan szinergiákat hozhat, amelyeket más gyógyszerkutatásokban is használhatnak, nem csak a nőgyógyászatban, így lényeges hatással lehetnek a hosszú távú növekedés későbbi értékeléseire.

 

Mol

A Mol árfolyamában sem hozott lényeges változást az elmúlt hét, bár a legutolsó, pénteki kereskedési napon emelkedő árfolyam mellett és az 50 napos volumen háromszorosával kereskedtek a parketten. Az általános technikai kép továbbra is semleges, azonban bizonyos technikai indikátorok inkább az emelkedésnek adnak nagyobb esélyt – Williams%R, CCI(14), ADX(14), Highs/lows(14), ROC, Bull/Bear Power(13). 

Kitörésre a 200 napos mozgóátlag, mint ellenállás átszakítása adhatna vételi jelet, amivel bár sikertelenül, de már próbálkozott az árfolyam. Ha a forgalmi adatokon azt láthatjuk, hogy megmarad az érdeklődés a részvények iránt, akkor van esély a pozitív fordulatra. Ha haragosabbá válik a nemzetközi részvénypiaci hangulat, az alacsony árazás miatt a Mol papírja kaphat vételi erőt, azonban ehhez az olajpiaci kilátásoknak is támogatónak kellene maradniuk.

 

Magyar Telekom

Megkezdődött a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási programja, ezért igen jelentős forgalmi adatokat látunk a grafikonon. Az árfolyam lényegében továbbra is a csúcson van. A sajátrészvény-vásárlás meghirdetett prémiuma támogatóan hat az árfolyamra. A technikai indikátorok változatlanul pozitív vételi üzenetet küldenek a piaci szereplőknek, ugyanakkor a fundamentális elemzések eredményeit is figyelembe kell venniük a befektetőknek a további vételek előtt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.