Sportgazdaság

Beckham egy angol fociklubba is beszállt

David Beckham csatlakozott korábbi – Class of '92 fantázianéven emelgetett – csapattársaihoz, és beszállt tulajdonosként a Salford City csapatába.

David Beckham csatlakozott korábbi – Class of '92 fantázianéven emelgetett – csapattársaihoz, és beszállt tulajdonosként a Salford City csapatába – írja a Manchester Evening News.

A tulajdonosok között eddig is megtalálhattuk az egykori manchesteri játékosokat, nevezetesen Paul Scholes-t, Gary és Phil Neville-t, Nicky Butt-ot és Ryan Giggs-t, hozzájuk csatlakozik most a United korábbi jobbszélsője.

David Beckham
Fotó: AFP

Az egykori válogatottak 10-10 százalékot birtokolnak a csapatból, a maradék 40 százalék pedig az üzletember Peter Lim kezében van.

Büszke pillanat számomra, hogy csatlakozhatok Peterhez és a fiúkhoz, a Salford City egy nagyon különleges klub, rendívül különleges emberekkel

– mondta Beckham a hír bejelentését követően.

Fotó: AFP PHOTO / RHONA WISE

„Hülyegyerekből” klubtulajdonos

Amikor 1998-ban David Beckham kiállíttatta magát a vb-nyolcaddöntőben, a másnapi Daily Mirror címlapján a „10 heroic lions, one stupid boy” (Tíz hős oroszlán, egy hülyegyerek) főcím virított. Az addig óriási kedvenc Beckham egy csapásra első számú közellenség lett Angliában. Most klubot épít Miamiban.

 

tulajdonos Class of '92 Salford City David Beckham
Kapcsolódó cikkek