Sportgazdaság

Alex Zverev győzelméért szorítanak az ausztrál tűzvész károsultjai

A címvédő Novak Djokovics jutott elsőként az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjébe, ahol a Dominic Thiem–Alexander Zverev mérkőzés győztesével találkozik. Az ausztrál lakosság utóbbi végső győzelméért szorít, a fiatal német ugyanis nem mindennapi felajánlást tett.

Elsőként a címvédő Novak Djokovic jutott be a férfi egyes döntőjébe a Melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A szerb játékos csütörtökön három szoros játszmában (7:6, 6:4, 6:3) múlta felül a svájci Roger Federert, akivel 50. alkalommal csapott össze és 27. győzelmét aratta. A többnyire kiegyenlített mérkőzésen elsősorban az döntött, hogy a fontos labdamenetek többségét Djokovic nyerte.

Novak Djokovic az üzletben is ász

 

A világ legjobban kereső teniszezője pályán kívül is aktív: étteremláncot indított szülőhazájában, saját márkás élelmiszercsaládot dobott piacra, ingyenes étkezdét nyitott a szerb hajléktalanoknak, és felépített már 37 iskolát. >>>

Fotó: Lukas Coch / MTI/EPA/AAP

Djokovic a vasárnapi fináléban az osztrák Dominic Thiem és a német Alexander Zverev pénteki párharcának győztesével találkozik.

Nagylelkű felajánlás

A tűzvész által sújtott ausztrál lakosság leginkább Zverev végső győzelmének örülne. Bár a tenisztársadalom összefogott a károsultak megsegítésére (az ausztrál Nick Kyrgios például minden ásza után 200 dollárral támogatja a károsultakat), mégis a német játékos felajánlására kapta fel a fejét a közvélemény.

Zverev múlt kedden, az első fordulóban aratott győzelme után kijelentette, hogy bár nem számít a torna esélyesének,

amennyiben ő emelhetné magasba a győztesnek járó trófeát, az elsőségért járó pénzdíjat felajánlja a tűzvész károsultjainak. Ez az összeg 2,84 millió amerikai dollárnak (860 millió forint) felel meg.

Fotó: Roman Pilipej / MTI/EPA

A német ezen kívül minden egyes győzelme után 10 ezer dollárt ígért.

Minden cent az ausztrál emberek, az ausztrál állatok és úgy általában az ausztrál természet segítségére lehet. Ha megnyerem a tornát, a bolygó legboldogabb embere leszek, a pénzdíj viszont sokkal jobb helyen lesz másoknál, akik tudják, hol és hogyan segítsenek

– nyilatkozta.

Novak Djokovic Ausztrália ausztrál tűzvész Alexander Zverev Australian Open
Kapcsolódó cikkek