Sportgazdaság

Hi-tech sörcsapokkal készül az Eb-re a Puskás Aréna

Négy futball Európa bajnoki meccset rendeznek júniusban Budapesten, a Puskás Arénában. Az már biztos, hogy a francia és a portugál válogatott is pályára lép a fővárosban. A teltház várhatóan garantált, a helyszín pedig nem bízza a véletlenre a szurkolók sörrel való ellátását: díjnyertes, hi-tech sörcsapoló-berendezésekkel készülnek.

Korábban nem látott méretű sporteseményekre és koncertekre készül 2020-ban Budapest. Az újonnan átadott, több mint 67 ezer férőhelyes Puskás Aréna a Labdarúgó Európa Bajnokság négy meccse mellett, stadionkoncerteknek is helyet ad majd. Utóbbiakon 78 ezren, a focimeccseken várhatóan mintegy 64 ezren szórakoznak majd egyszerre, ami feladja a leckét a catering szolgáltatóknak.

Mobil sörcsapok a legforgalmasabb helyeken

Az arénában összesen 45 büfé várja a vendégeket, de a gyorsabb kiszolgálás érdekében összesen hat darab különleges, gyors sörcsapoló gépet, azaz Beerjetet is üzembe helyeztek. Az érintőképernyőn keresztül vezérelhető sörcsapolót nagy tömegek kiszolgálására tervezték:

6 korsó sört akár 7 másodperc alatt képes csapolni, tökéletes minőségben, veszteség nélkül.

A csapoló berendezések elérhetőek beépíthető kivitelben is, de a Puskás stadionban a mozgatható változatok teljesítenek majd szolgálatot annak érdekében, hogy eltérő jellegű eseményeken is maximális kihasználtsággal működhessenek. Labdarugó és amerikai foci mérkőzésekkor 2-2 gép dolgozik a lelátók első szintjén a kapuk mögött az ultrák szektoraiban, további kettő pedig az Aréna további forgalmasabb csomópontjában. Koncertek idején viszont várhatóan a küzdőtéren is helyeznek el Beerjeteket, amelyeket az osztrák fejlesztők nagy teljesítményű átfolyó hűtőkkel láttak el.

Fotó: Beerjet

A berendezés különleges kialakításának köszönhetően akár áramforrás nélkül is képes működni, valamint a legszigorúbb higiéniai követelményeket is teljesítő, beépített tisztító rendszerrel szerelték fel.

A nyitómeccsen már bizonyított

A stadion novemberi, Uruguay elleni nyitómeccse – habár működnek Beerjetek a Groupama Arénában is – a hazai igényeknek megfelelően továbbfejlesztett gyorscsapolók számára is nyitómérkőzés volt. A megnyitón mind a hat sörcsapolót üzembe helyezték, amelyeken több mint 10 ezer korsó sört csapoltak a rendezvény kb. 65 ezer látogatója számára.

Ezt a mennyiséget az teszi lehetővé, hogy a Beerjet

a számítógépes vezérlésének, és az előre programozható, különböző sör- és pohártípusoknak köszönhetően a sörcsapolás ideális körülményeit képes létrehozni.

Az automata csapolórendszerhez csatlakoztatható bármilyen söröshordó, sörtank, sőt, akár egy egész tartálykocsi. A berendezés ezekből egy saját, hűtött tartályba szivattyúzza a sört, onnan gombnyomásra indul a 7 másodperces csapolás.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek