Sportgazdaság

Ritkaságok az adóhivatal árverésén: F1 versenyautókra lehet licitálni

A két Formula Renault 2000-es autó kikiáltási ára 25 millió forint egyenként, míg a Formula BMW esetében 10 millió forint.

Igazi ritkaság az adóhivatal árverésén: Formula versenyautókra lehet licitálni. Az árverés március 26-án indul és március 29-ig tart – adta hírül Varga Mihály Facebook-oldalán.

Fotó: Varga Mihály Facebook-oldala

A két Formula Renault 2000-es autó kikiáltási ára 25 millió forint egyenként (ezek itt és itt tekinthetőek meg), míg a Formula BMW esetében 10 millió forint,

de ideális esetben akár ennek feléért, azaz 12,5-12,5, valamint 5 millió forintért is hozzájuthatnak a licitálók.

Az Elektronikus Árverési Felület (EÁF) olyan virtuális árverési csarnok, ahol a végrehajtási eljárásai során lefoglalt és a NAV birtokában lévő ingóságok és ingatlanok árverése történik.

Fotó: Varga Mihály Facebook-oldala

Az árverésen résztvevők – ideértve annak nyertesét is – az árverés befejezéséig anonim módon árvereznek. Árverési vevő lehet bárki, aki regisztrálta magát az Ügyfélkapun és az árverés szabályait elfogadja. Egy árverési tételre vonatkozó árverés az árverés kezdődátumtól a végdátumig tart, ez alatt kell az ajánlatokat megtenni.

Az árverés nyertese az árverési vételár fejében az illetékes adóigazgatóságnál veheti át az ingóságot Ingatlan árverés esetén a részvétel előfeltétele a hirdetményben szereplő előleg megfizetése átutalás útján az árverés kezdetéig – írja az adóhatóság honlapján.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal autó árverés Forma 1
Kapcsolódó cikkek