Az RB Leipzig döntetlennel szerezte meg a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyet a német labdarúgó-bajnokságban. A lipcseiek Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a kezdőben az utolsó pillanatig hátrányban voltak az utolsó előtti Bielefeld vendégeként, de a 93. percben a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Szoboszlai Dominik szabadrúgását a magyar válogatott védője a kapuba fejelte. Ezzel az eredménnyel az újonc Fürth mellet a Bielefeld búcsúzott az élvonaltól.

Arminia Bielefeld - RB Leipzig
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Mindeközben a Sallai Rolanddal felálló Freiburgnak nyernie kellett volna a harmadik Leverkusen otthonában ahhoz, hogy esélye legyen a negyedik helyre, de 2-1-es vereséget szenvedett. A magyar támadó a 79. percig volt szereplője a találkozónak. 

A Freiburg veresége Schäfer András csapatának, az Union Berlinnek jött jól, amely - a 66. perctől a magyar válogatott középpályással soraiban - 3-2-re legyőzte otthon a Bochumot, így az ötödik helyen zárta a szezont. Utóbbi két magyaros együttes az Európa-liga csoportkörében szerepelhet ősszel.