A brazil sztár még 2017-ben igazolt a francia PSG-hez rekordot jelentő 196 millió fontért. Az azóta eltelt időben nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a Ligue 1 óriásnál. A legtöbb meccs, amit egy idényben lejátszott az 31 volt, illetve az elmúlt két idényben a a bajnoki meccseknek kevesebb, mint a felén lépett pályára.

A PSG most átadólistára tette Neymart és már el is kezdtek házalni a játékossal

- írta meg a sportbible.com. A brazil játékos sorsát a nem túl meggyőző teljesítménye mellett az is megpecsételte, hogy a francia együttes leigazolta Lionel Messit. Neymar már a Barcelonától is azért szerződött Párizsba, hogy kitörhessen argentin barátja árnyékából, akivel így ismét versengenie kell. A helyzetet tovább nehezítette számára, hogy Kylian Mbappe lesöpörte az asztalról a Real Madrid ajánlatát és hosszabbított a PSG-vel. Hírek szerint Mbappe egyik feltétele az új szerződés aláírásánál az volt, hogy Neymart távolítsák el a csapatból.

Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar celebrates scoring his team's first goal during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and Olympique Marseille (OM) at The Parc des Princes Stadium in Paris on April 17, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Fotó: FRANCK FIFE / AFP

Francia sajtóértesülések szerint a PSG már el is kezdett házalni a játékos jogaival. A Footmercato francia portál arról ír, hogy 

Neymart felajánlották a gondokkal küzdő Juventusnak,

Max Allegri pedig megfontolja a csatár szerződtetését. Az olasz csapat az elmúlt két szezonban nem teljesít túl fényesen. Zsinórban kilenc bajnoki győzelem után két éve nem tud az olasz csúcsra érni az Öreg Hölgy. A legutóbbi szezonban ráadásul 16 ponttal maradt le a bajnok AC Milan mögött.

Neymar kivásárlása a francia klubból nem lesz egyszerű, még úgy sem, hogy a PSG hajlandó lenne egy hatalmas veszteséget is bevállalni azért, hogy túladhasson rajta. A hírek szerint 76 millió fontért már szignóznának is egy szerződést. A neheze a játékossal való megegyezésben gyökerezik, mivel kevés olyan csapat van, ami akkora fizetést tudna adni a brazilnak, mint amit Párizsban kap.