Hivatalosan is megszerezte a Real Sociedad svéd támadóját, Alexander Isakot a Newcastle United. A világ leggazdagabb klubjának tartott angol csapat eddig nem volt túl aktív az átigazolási piacon, de ezzel alaposan felbolygatta az állóvizet, szinte bombát dobott a piacra, hiszen Isakot a legnagyobb klubok is figyelték, a Szarkák pedig kénytelenek voltak klubrekordnyi pénzt fizetni érte. 

Newcastle United Unveil New Signing Alexander Isak
Fotó: Serena Taylor / Getty Images

A csatár a hírek szerint 70 millió euróért vált klubot, legalábbis a legtöbb átigazolási piaci hírekkel foglalkozó újságíró ekkora összegre lőtte be a vételárát.  

A 22 éves Isakot Európa egyik legizgalmasabb tehetségének tartják sokan, fiatalon a svéd AIK, majd a német Borussia Dortmund csapatában pallérozódott, onnan pedig egy rövid hollandiai kitérővel a spanyol Real Sociedadba igazolt. A spanyol kék-fehér gárdában 105 mérkőzésen összesen 33 gólt lőtt, míg a svéd válogatottban kora ellenére már 37 mérkőzésnél és 9 gólnál tart.  A Newcastle-nek nagy szüksége is lesz a kiváló támadóra, mert a hírek szerint a csapat leggólerősebb csatára, Callum Wilson néhány hétre máris kidőlt vádlisérülés miatt.  

A patinás angol klubot hosszú évek agóniája után tavaly októberben vásárolta meg egy főleg szaúd-arábiai kormányhoz köthető konzorcium, amely miatt számos bírálat is érte a klubot. Azzal egy csapásra a világ leggazdagabb klubjává váltak, noha ez sokáig nem látszott meg az érkezőkön. Ugyanakkor január óta összesen már – Isak érkezésével – több mint 200 millió eurót költöttek új játékosokra.