Úgy néz ki, végre sikerült ellenfelet találni december 3-ra a brit nehézsúlyú Tyson Furynek, aki ebben az időpontban eredetileg honfitársával, a sportági világszervezetek, a WBA, IBF, WBO és IBO egykori világbajnokával, Anthony Joshuával mérkőzött volna meg a „Britannia csatájaként” beharangozott összecsapáson Cardiffban.

Tyson Fury v Dillian Whyte - Heavyweight Fight, LONDON, ENGLAND - APRIL 23: Tyson Fury punches Dillian Whyte during the WBC World Heavyweight Title Fight between Tyson Fury and Dillian Whyte at Wembley Stadium on April 23, 2022 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Tyson Fury idén egyszer bokszolt, a jamaikai Dilian Whyte-ot a hatodik menetben kiütötte a Wembley-ben. Fotó: Julian Finney / AFP

A 34 éves, veretlen Fury profi mérlege egy döntetlen mellett 32 győzelem, jelenleg a WBC vb-címét bitorolja, és miután Joshua a megadott szeptemberi határidőig nem írta alá a találkozóra vonatkozó szerződését, új ellenfél után kellett néznie. Már csak azért is, mert legutóbb áprilisban bokszolt, akkor a jamaikai Dillian Whyte-ot kiütéssel győzte le a hatodik menetben.

Fury egykori ellenfele ismét a kötelek között – neki köszönheti vagyona nagy részét

Október 15-én, a svéd–finn Robert Helenius ellen tér vissza a ringbe a korábbi WBC nehézsúlyú világbajnok, Deontay Wilder. A 36 éves amerikai egy év kihagyás után húz újra kesztyűt, a tavaly októberi, Tyson Furytól elszenvedett súlyos, kiütéses vereségét követően ugyanis komolyan fontolóra vette a visszavonulást, ám amikor idén májusban felavatták az életnagyságú szobrát szülővárosában, az alabamai Tuscaloosában, eldöntötte, folytatja a pályafutását. A Helenius–Wilder csata a New York-i Barclays Centerben lesz. 

Fury és Wilder eddig háromszor csapott össze, egy döntetlen mellett kétszer az angol győzött. Tyson Fury vagyona nagy részét a Deontay Wilder elleni párharcból szerezte, a hírek szerint a három meccsből 100 millió dollár (44,11 milliárd forint) ütötte a markát.

A hírek néhány hete még arról szóltak, hogy a Cigánykirály becenévre hallgató angol az ex-világbajnok német Mahmoud Charral fogja helyettesíteni Anthony Joshuát, most azonban úgy néz ki, hogy a zimbabwei születésű, de brit állampolgár Dereck Chisora ellen lép szorítóba – ezt Tyson Fury promótere, Frank Warren is megerősítette. A két bunyósnak ez lesz a harmadik meccse egymással, a korábbi kettőt egyaránt Fury nyerte meg. Korábban Chisora menedzsmentje visszautasított már egy több, mint két millió dolláros ajánlatot.

A Joshua elleni meghiúsult szerződés feltételeiről csak annyit lehetett tudni, hogy sok-sok millió fontos bevételt remélnek, amiből Fury 60 százalékban részesült volna. Alapul az Anthony Joshua–Olekszandr Uszik párharc szolgálhat, amelyben

mindkét fél legalább 50 millió fontot (24,4 milliárd forint) keresett.

Hazatért az oroszoktól visszafoglalt otthonába az ukrán ökölvívó világbajnok

Uszik a háború kezdetén bevonult a seregbe, azonban végül engedéllyel letette a fegyvert, hogy felkészülhessen a Joshua elleni világbajnoki meccsére.

Warren az IFL TV-nek adott interjúban elmondta, szinte alig találtak valakit, egyedül a korábbi WBC-világbajnok, a 39. életévét decemberben betöltő Chisora bólintott rá a felkérésre, aki egyébként a sorban következő legmagasabban rangsorolt rivális. Eredetileg ugyanis az ukrán Uszik lett volna a célpont, aki augusztusban, a szaúd-arábiai Dzsiddában megosztott pontozással legyőzte Joshuát, amivel mind a négy világszervezetnél – WBA, IBF, WBO és IBO – megvédte a címét, de ebben az évben már nem volt szabad. Az ukrán világklasszis elleni mérkőzés jövő februárban lesz. 

Celebrity Sightings: Day 1 - The 75th Annual Cannes Film Festival, CANNES, FRANCE - MAY 17: Tyson Fury,Paris Fury and their Daughter are seen on their yacht  is seen during the 75th annual Cannes film festival at  on May 17, 2022 in Cannes, France. (Photo by Pierre Suu/GC Images)
A kastélyokat, luxusautókat gyűjtő Furynek nincsenek megélhetési gondjai. Fotó: Pierre Suu / Getty Images

A hírességek marketingértékének meghatározásával foglalkozó celebritynetworth.com és wealthygorilla.com egyaránt 

65 millió dollárra (28,7 milliárd forint) taksálja Tyson Furyt.

Utóbbi portál kiemeli, hogy a világklasszis ökölvívó tulajdonába többek között egy edzőközponttal ellátott marbellai kastély mellett lenyűgöző luxusautó-gyűjtemény tartozik. Fury olyan kocsik közül válogathat a garázsában, mint a 70 ezer fontba (34,2 millió forint) kerülő Metallic Hummer H2, vagy egy Ferrari GTC4 Lusso, egy Lamborghini Aventador, egy Range Rover, egy Rolls Royce Cullinan, egy Ferrari Portofino és egy Rolls Royce Phantom.