Több mint 170 millió forintot nyertek a fogadók a Ferencváros továbbjutásával – közölte a Szerencsejáték Zrt. pénteken. Mint ismert: a Fradi csütörtök éjjel 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Monacóval, ezzel biztossá vált, hogy meglepetésre megnyerte csoportját, és ott lesz tavasszal a kupasorozat nyolcaddöntőjében. 

20221027 Ferencváros Monaco labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila   20221027 Ferencváros Monaco labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport 

Sztanyiszlav Csercseszov együttese a Monaco elleni mérkőzés első félidejét még hátrányban zárta, miután Wissam Ben Yedder bevette Dibusz Dénes kapuját – az előző francia bajnoki szezonban a góllövőlista második helyén záró támadó eredményessége 2,40-os oddsért volt fogadható. 

A Fradi a második félidő hajrájára fordulva egy pazar összjátékot követően egyenlített, Kristoffer Zachariassen gólszerzése pedig legalább 4,00-es szorzót ért azoknak a fogadóknak, akik bíztak a norvég támadóban.

A csütörtök esti mérkőzés végkimenetelére több mint 460 ezer tipp érkezett Tippmixen és Tippmixprón, ebből közel 138 ezer számított pontosztozkodásra, 3,90-es záró nyereményszorzó mellett. Annak következtében, hogy gólváltás volt a felek között, a Mindkét csapat szerez gólt soron közel 54 ezer tipp lett helyes. Voltak olyan fogadók is, akik tökéletesen érezték meg, hogy a Félidő/végeredmény tekintetében a Monaco/döntetlen lesz a nyertes kimenetel, amiért 13,50-os oddsot lehetett elkönyvelni. Érdemes megemlíteni azt is, hogy miután az FTC csapatában négy játékos kapott sárga lapot a meccsen, a Hazai csapat büntetőlapjainak a száma esetén a 4+ lett a helyes, amivel a 4,55-os nyertes nyereményszorzóhoz 96 százalékos találati arány társult.

Több mint 1,1 millió fogadás érkezett a mérkőzésre a Tippmixen és a Tippmixprón, az elért nyeremények összege pedig meghaladta a 170 millió forintot.

 

Jövő csütörtökön az FTC már különösebb tét nélkül léphet pályára a hatpontos Trabzonspor otthonában, miközben a zöld-fehérek mögött nagy a tülekedés, hiszen a Monaco hét, a Crvena zvezda pedig hat egységet gyűjtött eddig, így még bőven vannak nyitott kérdések.

A Ferencváros a csoportmeccsek után legközelebb márciusban lép pályára a labdarúgó Európa-ligában, amelyben a csütörtökön este kiharcolt csoportelsőségének köszönhetően kihagyhatja az első kieséses fordulót, amelyre februárban kerül sor. A kieséses szakasz első körének sorsolását – amelyben tehát az FTC nem lesz érintett, a második helyezettek és a Bajnokok Ligájából átkerülő csoportharmadikok viszont igen – november 7-én tartják, a nyolcaddöntőbe jutásért sorra kerülő párharcok mérkőzéseit pedig február 16-án és 23-án játsszák – az európai szövetség honlapja alapján.

Huszonötszörösére nőtt a Monaco ellen ma pályára lépő Fradi-játékos értéke

Nem csak a klubnak jöhet be anyagilag egy mai siker, a játékosoknak is.

A továbbjutókat február 24-én sorsolják össze a csoportgyőztesekkel, azaz ekkor derül ki, hogy a Ferencváros melyik csapattal találkozik a 16 között. A nyolcaddöntő mérkőzéseit március 9-én és 16-án játsszák. Az UEFA díjszabása alapján az a csapat, amely bejut az Európa-liga csoportkörébe, 3,63 millió eurót kap, ezenfelül a gárda az elmúlt tíz év együtthatója alapján további 924 ezrre jogosult – írta az m4sport.hu. Pontonként 210 ezer euró jár, így az FTC tíz pontja 2,1 millió eurót jelent, a csoportgyőzelemért pedig 1,1 millió jár. 

Az UEFA a nyolcaddöntőbe jutást is díjazza, 1,2 millió euróval, azaz a Ferencváros eddig mintegy 8,95 millió eurót (3,6 milliárd forint) keresett az Európa-liga 2022/2023-as kiírásában.

A sorozat döntőjének a Puskás Aréna ad otthont május 31-én. A csoportkör utolsó, hatodik fordulójában a Ferencváros a Trabzonspor vendége lesz jövő csütörtökön.