A Liverpool szerint a túlzsúfolt versenynaptár miatt voltak kénytelenek szombat éjjel repülővel hazatérni a Newcastle elleni mérkőzésről. Jürgen Klopp csapata 2-0-ra győzött a délután 5:30-kor kezdődő idegenbeli meccsen, ám hazafelé már nem vállalták a háromórás buszutat, helyette 33 perc alatt hazarepültek.

NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND - FEBRUARY 18: Liverpool players pay their respects to Christian Atsu the former Newcastle United Football who was found dead today after the earthquake in Turkey on February 6th before the Premier League match between Newcastle United and Liverpool FC at St. James Park on February, 2022 inwho Newcastle upon Tyne, United Kingdom.
Fotó:  Richard Callis / MB Media / Getty Images

A meccs 7:20-kor véget ért, de csak este 10 után 10 perccel érkeztek Liverpoolba, felvetve a kérdést, hogy nyertek-e bármit a légi út választásával. 

A csapat számos kritikát is kapott, mondván, ezen a távolságon repkedni nem fenntartható a klímaválság idején,

és mindez szöges ellentétben áll a Liverpool mint a Premier League egyik legzöldebb csapata képével is.

A csapatot 2022-ben a Sport Positive egyenesen a legzöldebb csapatnak választotta a bajnokságban, miután az csatlakozott az ENSZ Sport for Climate Action kezdeményezéséhez, ami azt jelenti, hogy 2030-ra megfelezik, 2040-re pedig lenullázák karbonkibocsátásukat. Magánrepülős 200 kilométeres utakkal ezt igencsak nehéz lesz megvalósítani. A csapat nemrég azzal dicsekedett el, hogy elsőként kapták meg a British Standards Institute fenntarthatósági tanúsítványát.

A Mirror tudósítása szerint a Liverpool azért döntött mégis a repülőbérlés mellett, mert kedden már a Real Madridot fogadják az Anfield Roadon, alig 72 órával a Newcastle elleni meccs után. A csapat figyelembe veszi a környezeti szempontokat is – a buszuk fenntartható üzemanyaggal működik – a távolság és a költségek mellett, ám most rendkívül fontos volt az is, hogy a játékosoknak minél több idejük legyen pihenni.

A Liverpool egyébként már ennek a szezonnak a végére szeretné elérni a nettó zéró célját, amelyet saját kibocsátásuk ellensúlyozására vásárolt kreditekkel érnének el.

A Liverpool ráadásul nincs egyedül a bajnokságban ezzel a problémával, korábban a Nottingham Forrestet is kritizálták, miután a csapat 20 perces repülőúton tért haza a Blackpool elleni FA-kupa mérkőzésről.