Óriási várakozás és még óriásibb fogadási láz előzi meg az év bokszmérkőzésének titulált összecsapást, amelyen a két könnyűsúlyú profi, Gervonta Davis és Ryan Garcia csap össze szombat este Las Vegasban. A mérkőzés különlegessége, hogy eddig mindkét sportoló veretlen a profi pályafutása során: Garcia 23 győzelmet, Davis pedig 28-at tudhat magáénak, ezek közül többet KO-val nyertek meg. 

Gervonta Davis v Ryan Garcia - Press Event
BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - MARCH 09: Ryan Garcia (R) and Gervonta Davis (L) face off during a news conference at The Beverly Hilton on March 09, 2023 in Beverly Hills, California. (Photo by Sye Williams/Getty Images)
Fotó: Sye Williams / Getty Images

A bunyó felpörgette a fogadóirodák forgalmát, és még olyan legendák is beszálltak a tippelésbe, mint Mike Tyson egykori világbajnok, aki egy interjúban elárulta, ő bizony Davis győzelmére fogad. A fogadóirodáknál is a Tank becenevű bokszoló győzelmét valószínűsítik, jóval kisebb pénzt fizetnek rá, mint Garciára. 

Mint ahogy a bokszért kapott gázsi is javarészt Davis zsebébe vándorol. Ő ugyanis a hírek szerint ötmillió dollárt kaszál a bunyóval, míg Garcia ennek a felét, azaz 2,5 milliót kap a meccsért. Ez az összeg ugyanakkor tovább nőhet, mert egy bizonyos előfizetői nézőszám után részesedést kapnak. Az Egyesült Államokban ugyanis erre az összecsapásra külön előfizetést kellett regisztrálni. Becslések szerint legalább egymillióan így nézhetik az összecsapást. 

A felfokozott hangulatot jól jellemzi, hogy már a mérlegelésen is kis híján egymásnak feszült a két öklöző.