Lenyűgözte a világot a ChatGPT teljesítménye. A mestersége intelligencia verseket és regényeket ír, vagy véleményt formál gazdasági és politikai kérdésekben. Ha valaki unatkozik, akkor könnyedén elbeszélgethet az MI-vel hosszú percekig, és ha valaki nem tudja, hogy egy géppel kommunikál, akkor nem is biztos, hogy feltűnik neki.

Man,And,Humanoid,Robot,Spending,Time,Together,At,Home,,They
Fotó: Shutterstock

Sokan jósolták már az újságírás végét a ChatGPT és a mesterséges intelligenciák miatt, mivel az internet alapján a gépek akár kész cikkeket is tudnának szerkeszteni másodpercek alatt. Az Axel Springerhez tartozó német sportoldal, a Transfermarkt legutóbb kikérte az MI segítségét a legjobb kezdő tizenegy összeállításához. Íme a mesterséges intelligencia által összeállított jelenlegi legerősebb focicsapat:

Kapus: Jan Oblak (Atlético Madrid)

Védők: Andrew Robertson (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Rúben Dias (Man. City), Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

Középpályások: Kevin De Bruyne (Man. City), N’Golo Kanté (Chelsea), Bruno Fernandes (Man. United)

Támadók: Kylian Mbappé (PSG), Robert Lewandowski (Barcelona), Lionel Messi (PSG)

A ChatGPT meglepő összeállítást közölt, hiszen a felsorolásból hiányoznak olyan nevek, mint Erling Haaland, Karim Benzema vagy Marc-André ter Stegen, akik az idei szezonban mind kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Az MI lehetséges, hogy 2021 óta nem nézett focimeccset, vagy csak nem a pályán nyújtott teljesítmény alapján szavazott bizalmat a játékosoknak.

A felsorolt játékosok összértéke 713 millió euró, amivel bőven elmarad a ChatGPT álomfelállása a jelenlegi legértékesebb tizenegy játékos összértékétől. 

A Transfermarkt adatai alapján a legértékesebb pályára küldhető csapat összértéke 1,09 milliárd euró. 

A legdrágábbat a következő játékosok alkotják:

Kapus: Thibaut Courtois (Real Madrid)

Védők: Josko Gvardiol (Rb Leipzig), Rúben Dias (Man. City), Alphonso Davies (Bayern München), Achraf Hakimi (PSG)

Középpályások: Jude Bellingham (Dortmund), Jamal Musiala (Bayern München), Federico Valverde (Real Madrid)

Támadók: Kylian Mbappé (PSG), Vinicius Junior (Real Madrid), Bukayo Saka (Arsenal)

Megkérdeztük a ChatGPT-t, hogy minek alapján állította össze a kezdő csapatát, erre a mesterséges intelligencia azt válaszolta, hogy egy focicsapat képességeit a statisztikák elemzése mellett szubjektív szempontok alkotják, ami gyorsan változhat.

Emellett azt is megkérdeztük az MI-től, hogy van-e kedvenc focicsapata. A ChatGPT elmondta, hogy mivel ő egy mesterséges intelligencia, így nem lehet kedvence.

Azt is elmondta, hogy ha egy legerősebb csapatot kellene választania, akkor ő a FIFA-világranglistára hagyatkozna. Itt viszont valami mellé mehetett az algoritmusban, hiszen a program a belga válogatottat említette, annak ellenére, hogy a FIFA-rangsorában Argentína van az első helyen.