Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) novemberben kinevezett elnöke arról beszélt a szervezet éves közgyűlésén, hogy a 2021-es pénzügyi beszámolót módosítani kellett, mert az analitikák nem minden esetben voltak pontosak. 

Tavalyelőtt 201 millió helyett 450 millió, míg 2022-ben 37 millió, azaz összesen 487 millió forint mínusszal zárt a MVLSZ, amelyet 2018 októberétől tavaly novemberig Vári Attila vezetett, aki súlyos örökséget hagyott maga után – írja a Nemzeti Sport Online.

Budapest 20230208 Szerencsejáték Zrt. - MOB sajtótájékoztató Fotó földi imre Nemzeti Sport  Madaras Norbert Budapest 20230208 Szerencsejáték Zrt. - MOB sajtótájékoztató Fotó földi imre Nemzeti Sport  Madaras Norbert
Madaras Norbert nehéz örökséget kapott: elődje 487 millió forintos veszteséget termelt két év alatt.
Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Madaras elismerte, tudatos döntés volt, hogy eddig keveset kommunikált a külvilággal, elsőként ugyanis szeretett volna átfogó képet kapni a szövetség működéséről, helyzetéről.

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóból lett sportvezető arról is beszélt, hogy hivatalba lépése óta a számviteli nyilvántartások hiányosságai nehezítették a munkájukat, illetve néhány esetben felvetődtek kérdések az átvett megállapodások, kifizetések célszerűségéről. Hozzátette, az előző vezetés mindezek ellenére segítette az átadást.

Madaras Norbert elmondta, a jövőben szeretnék trendivé, eladhatóvá tenni a sportágat, ezért üzletfejlesztési és médiastratégiát dolgoznak ki, nagy hangsúlyt fektetve a fogyasztói kommunikációra. Távlati céljuk, hogy minél több mérkőzést követhessenek élőben a szurkolók az online felületükön, emellett statisztikai szoftverfejlesztést, egységes oktatási rendszert és rendszeres utánpótlás-konferenciákat terveznek.

A társaságiadó-törvény szerint a látványcsapatsportok közé tartozik a vízilabda is, a TAO-rendszer 2011-es létrehozása óta pedig több mint ezer milliárd forint került az egyesületekhez és szakszövetségekhez a nyereséget termelő vállalkozások adójából. A program jelenlegi keretösszege 124,9 milliárd forint évente.

Masszívan nyereséges lehet Magyarországnak az atlétikai világbajnokság

Közzétette a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség a honlapján, hogy pontosan mennyi pénzt költöttek a budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésére. Az összeg közel bruttó ötvenmilliárd forintra rúg, ehhez pedig még hozzájön a bruttó 20 milliárdos állami támogatás, amelyet a szervező Budapest 2023 Zrt. kapott azóta, hogy a magyar főváros elnyerte a rendezési jogot. A Magyar Nemzet úgy tudja, az esemény a becslések alapján jelentős közvetlen és közvetett bevételeket is generál: ezek független szakértői elemzések szerint elérhetik a 130 milliárd forintot.