Miután a közösségi médiában üzengetett egymásnak és Mark Zuckerberg arról, hogy hajlandók megverekedni egymással, sokan kételkedve fogadták a híreket a milliárdosok ketrecharcáról. Ám az UFC elnöke, Dana White megerősítette, hogy a két üzletember komolyan gondolja az összecsapást.

White minderről a TMZ Sportsnak adott interjújában beszélt, hozzátéve, hogy 

már mind a két milliárdossal beszélt, és mind a ketten jelezték, hogy szívesen vennék, ha létrejönne a meccs kettejük között.

(COMBO/FILES) This combination of file photographs created on June 22, 2023 shows SpaceX, Twitter and electric car maker Tesla CEO Elon Musk during his visit at the Vivatech technology startups and innovation fair at the Porte de Versailles exhibition center in Paris on June 16, 2023 (R) and Facebook founder Mark Zuckerberg testifying before the House Financial Services Committee in the Rayburn House Office Building in Washington, DC on October 23, 2019. Tech titans Zuckerberg and Musk are in a fierce business rivalry that has spilt over into a playground spat, with the two men offering to fight each other in a cage. (Photo by Mandel NGAN and Alain JOCARD / AFP)
Fotó: Mandel Ngan / AFP

Az UFC-elnök azt is elmondta, hogy először Zuckerberg kereste fel, hogy érdeklődjön, Musk komolyan gondolja-e a bunyót, ezért megkérdezték a Tesla-vezért is a lehetőségről, aki igent mondott a felkérésre. A Fox Business összefoglalója szerint White arról is beszélt, hogy a meccs példátlan mennyiségű pénzt hozhat össze, ez lehet minden idők legnagyobb összecsapása ebből a szempontból. 

A milliárdosok közötti adok-kapok ugyanis nemcsak a küzdősportok szerelmesei számára lehet érdekes, azt mindenki látni akarja.

Felidézte, hogy az online fizetősen nézhető meccsek csúcsát a Floyd Mayweather és Conor McGregor közötti harc tartja, ám a két szupergazdag cégvezető közötti bunyó ennek a háromszorosát is behozhatja, amit a milliárdosok jótékonysági célokra ajánlhatnak fel.

Zuckerbergről lehet tudni, hogy brazil dzsúdzsucu (jiu-jitsu)-edzéseken vesz részt, míg Musk elismerte, hogy csak ritkán szokott testmozgást végezni, ám állítása szerint Dél-Afrikában felnőve rengeteget verekedett. Reméljük a Musk–Zuckerberg bunyó hamarabb megvalósul, mint a Tesla robottaxijai.