Miután olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a Meta a Twitter számára fejleszt versenytársat, az utóbbit birtokló elkezdte az előbbi vezérigazgatóját, Mark Zuckerberget froclizni a közösségi médiában.

BELGIUM-EU-TECH-COMPUTERS-LAW-REGULATION-INTERNET-DIPLOMACY Founder and CEO of US online social media and social networking service Facebook Mark Zuckerberg reacts upon his arrival for a meeting with European Commission vice-president in charge for Values and Transparency, in Brussels, on February 17, 2020. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Fotó: AFP

A helyzet odáig fajult, hogy Musk arról is írt a Twitteren, hogy akár egy ketrecharc meccsre is hajlandó lenne Zuckerberggel szemben, azonban a Meta-vezér felvette a kesztyűt, és az Instagramon csak annyit válaszolt: küldd a helyszínt. Musk válasza erre az volt, hogy Vegas Octagon – írja a The Verge.

Ezen a helyen rendszeresen rendeznek MMA-meccseket az UFC versenysorozatának keretében, ám valószínűleg senki nem panaszkodna, ha a milliárdosok amatőr összecsapásának is teret adna, a hagyományos súlycsoportokkal kapcsolatos korlátok és egyéb megfontolások tekintetbe vétele nélkül.

Musk egyébként nem először akar verekedni, az orosz invázió után nem sokkal Vlagyimir Putyint is kihívta egy bunyóra, ám abból nem lett semmi, reméljük, Zuckerberggel összejön a meccs.

Ha megvalósul a milliárdosok bunyója, az kétesélyes mérkőzést hozhat, hiszen az 51 éves Musk magasabb súlycsoportban van, míg Zuckerberg 39 éves és edzésben is van, sőt dzsúdzsucu (jiu-jitsu)-versenyeken is nyert már.

A The Verge-nek a Meta szóvivője csak annyit mondott, hogy a sztori magáért beszél.