Az al-Nasszr szaúdi csapatra akkor figyelt fel a világ, amikor 2022 utolsó napjaiban leigazolták a portugál világsztár Cristiano Ronaldót. Azóta a szaúdi Pro League nagy bevásárlásba kezdett, és az al-Nasszrral együtt sorra vásárolják az európai sztárfocistákat. Ronaldo klubja egy időre kimarad a játékoskeringőből, mivel a hírek szerint nem fizette ki az angol Leicester City csapatnak az Ahmed Musa leigazolása után járó díjat.

Nassr's Portuguese forward Cristiano Ronaldo looks on during the Saudi Pro League football match between Al-Nassr and Al-Ettifaq at the Prince Mohammed Bin Fahd Stadium in Dammam on May 27, 2023. (Photo by AFP)
Fotó: AFP

Az al-Nasszr még 2018-ban igazolta le a nigériai támadó Ahmed Musát. A szaúdi csapat 460 ezer eurót nem fizetett ki az angol csapatnak a játékosért, aki 62 mérkőzésen 14 gólt szerzett az al-Nasszrban, majd 2020-ban eligazolt – írta meg a The Guardian.

Az al-Nasszr jelenleg nem regisztrálhat új játékosokat a tartozásai miatt. A korlátozást azonnal feloldjuk, amint rendezik az adósságaikat

– olvasható a FIFA közleményében.

Kifakadt a Manchester United legendája: tiltsák be a szaúd-arábiai átigazolásokat!

Gary Neville szerint eljött az idő, hogy a szaúdi transzfereket megtiltsák Angliában, ameddig nem tisztázódik, hogy az arab államnak milyen ráhatása van az európai focira.

Az al-Nasszr a szaúd-arábiai állami befektetési alap tulajdonában van, amely több mint 600 milliárd dolláros becsült vagyonnal rendelkezik. További három szaúdi Pro League-klub van még az alap tulajdonában.

A csapat ezen a nyáron sikeresen szerződtette az Internazionale horvát középpályását, Marcelo Brozovicot. Ám ameddig a Leicester felé nem rendezik a tartozásokat, addig nem kap új csapattársakat Cristiano Ronaldo.