Jó emlékei vannak a Magyar Nagydíjról Fernando Alonsónak, és immár két évtizedre visszanyúlóan: a kétszeres Formula–1-bajnok 32 eddig megnyert futama közül az elsőre pont nálunk került sor 2003. augusztus 24-én. Egy szempontból azonban az idei verseny furcsa lesz neki – nyilatkozta az Aston Martin Aramco-Mercedes csapat pilótája.

Nagyon sok jó emlékem fűződik a Hungaroringhez

– idézte a GPblog. 

F1 Hungarian Grand Prix Previews
Fotó: NurPhoto via AFP

Elmondta többek között azt is, hogy gyakran ünnepelte nálunk a születésnapját. Az észak-spanyolországi versenyző ugyanis 1981. július 29-én született, vagyis a jövő héten lesz 42. Furcsa lesz idén Belgiumban ünnepelni, de remélhetőleg ezen a hétvégén egyéb ünnepelnivaló is akad majd – tette hozzá. 

Előzni itt nem könnyű, de néha nagyon furcsa versenyek vannak kiszámíthatatlan időjárással, tehát késznek kell lenni rá profitálni ebből, és minél több pontot szerezni.

A 2023-as versenyben Alonso még futamgyőzelem nélkül, 137 ponttal áll a harmadik helyen, a 156 pontos mexikói Sergio Pérez és a nyolc győzelmet besöprő, 255 pontos holland-belga Max Verstappen mögött. A Hungaroring jobban passzol Alonsóhoz és az autójához – jegyzi meg a GPblog –, mint a két héttel ezelőtti silverstone-i forduló, ahol hat pontot begyűjtve a hetedik helyen gördült a célba.

Alonso tavaly is nálunk ünnepelte a születésnapját, akkor párjával, Andrea Schlager osztrák televíziós újságíróval érkezett. A spanyol kevésbé jó emlékei közé tartozhat, hogy 2007-ben itt mérgesedett el a viszonya akkori mclarenes csapattársával, Lewis Hamiltonnal, aki 121 pontjával jelenleg pont mögötte áll a táblázaton. 

Fernando Alonso egyébként a legjobban kereső Formula–1-es pilóták közé tartozik, tavaly 20 millió dollár tehetett zsebre a Racingnews365 portál szerint, ami csupán a fele a lista élén álló Hamilton keresetének, és a harmadik helyre elegendő Verstappen 35 milliója mögött.