Újabb sportjogot szerzett a Spíler TV – jelentette be a TV2 csoport sportcsatornája. Ezúttal a szaúdi fociliga mérkőzéseit viszik képernyőre, méghozzá egy többéves megállapodás keretében.

Cristiano Ronaldo visszatér a magyar képernyőre. Fotó: AFP

Az egyezség olyannyira él, hogy 

augusztus 11-től, mától már követhetők is a mérkőzések a Spíleren.

A szaúdi liga, Roshn Saudi League (RSL) több szempontból is izgalmas. Egyrészt talán a világ legdinamikusabban fejlődő futballbajnoksága, másrészt pedig olyan sztárok lépnek ott pályára, mint Cristiano Ronaldo. Az, hogy az RSL jogait megszerezte a TV2, egyúttal azt is jelenti, hogy a portugál világsztár több mint féléves szünet után újra visszakerül a képernyőre Magyarországon.

De Cr7-en kívül olyan nevek is a szaúdi bajnokságban játszanak, mint a legutóbbi aranylabdás Karim Benzema vagy Afrika legjobb játékosa, Sadio Mané. Az RSL hihetetlen átigazolási hullámon van túl: a klubok a nyáron csaknem 500 millió eurót költöttek új futballistákra.

Visszatérve a magyar közvetítésre, a TV2 minden fordulóban három összecsapást sugároz élőben a Spíler 1-en és a TV2 Play Prémium Spíler Extra streamingszolgáltatásán. Továbbá a bajnoksághoz magazinműsor és összefoglaló is készül. 

Augusztus 11-én hazai pályán mutatkozik be az Al Ahli, de képernyőre tűzik a bajnoki cím védőjének, az Al Ittihad meccsét is, mások mellett Benzemával a soraiban. A Steven Gerrard vezette El Ettifaq pedig a Cristiano Ronaldo fémjelezte Al Nasszr csapatával találkozik augusztus 14-én. 

A pontos menetrend:

  • 2023. 8. 11., péntek, 19.55 – Al Ahli–Al Hazem (Spíler 1)
  • 2023. 8. 14., hétfő, 16.55 – Al Raed–Al Ittihad (Spíler 1)
  • 2023. 8. 14., hétfő, 19.55 – Al Ettifaq–Al Nasszr (Spíler 1)

Cristiano Ronaldo magányos – egyelőre nem regisztrálhat új játékosokat a szaúdi klubja

Cristiano Ronaldo volt az első fecske Szaúd-Arábiában, ahol azóta feltőkésítették a focibajnokságot, és központosítva, tucatszám szerződtetik a világsztár labdarúgókat Európából. A nagy átigazolósdiból azonban éppen Ronaldo klubja marad ki, mert évekkel ezelőtt egy nem különösebben érdekes nigériai focista után elfelejtett kifizetni néhány százezer fontot.