Szeptember 7-én játszik idegenben a magyar labdarúgó-válogatott Szerbiával. Fontos mérkőzés lesz, a csoport két nagy esélyese csap össze. A meccs előtt ellenfelünk edzője, Dragan Stojkovic beszélt arról, mit vár a meccstől, és a sérültekre is kitért, akiknek értéke közel annyi, mint a Ferencvárosi Torna Klub kerete (48,6 millió euró) írja a Sportal.rs. A tréner elmondta, maximálisan tisztelik a magyar csapatot.

Serbia's national football team players attend a training session at the Football Association of Serbia training centre in Stara Pazova near Belgrade on November 14, 2022, ahead of the Qatar 2022 World Cup football tournament. (Photo by Pedja MILOSAVLJEVIC / AFP)
 A szerb csapat Belgrádban készül Magyarország ellen. Fotó: AFP

Nagyszerű a csapatuk, nagyszerű az edzőjük, nagyszerű a hangulat a stadionukban. Most azonban nálunk, Belgrádban lépnek pályára, így ki kell használnunk a hazai pálya előnyeit. A magyar együttes nagyon motivált lesz, de mi is, ezért egy igazi derbit, egy minőségi mérkőzést várok.

Sajnálatát fejezte ki, hogy egy UEFA-büntetés miatt zárt kapus lesz a mérkőzés. Annak örül, hogy legalább a 14 év alattiakat beengedik, nekik nagy élmény lesz, és a jövőben is ki fognak járni meccsre fejezte ki reményét Stojkovic.

Kitért arra is, hogy érdekes átigazolási időszakon voltak túl a szerb játékosok ezen a nyáron, és nagyon büszke és boldog volt, amikor látta, hogy a játékosok előrehaladnak a karrierjükben, hogy sokkal jobb klubokat találnak. Szaúd-Arábiáról elmondta, hogy látja, sokat fektetnek a futballba.

Érdekes, hogy két játékosunk az al-Hilal tagja lett. Nekem egy kis problémát okoztak, ráadásul most be kell iktatnom a számtalan meccsnézésem közé a szaúd-arábiai bajnokságot is, de van tévénk, így megoldható

– tette hozzá megszokott stílusában Stojkovic.

Darko Lazovic, Aleksza Terzics, Petar Ratkov, Erhan Masovics, Mijat Gacsinovics és Szasa Lukics már korábban megsérült, a keretbe már meg sem hívta őket. A korábbi, szűkített keret kihirdetése óta pedig kiesett a Porto középpályása, Marko Grujics, valamint a Panathinaikosz középpályása, Filip Djuricsics is. 

A kiesett játékosok összértéke a Transfermarkt szerint meghaladja a 40 millió eurót, a legértékesebbek közülük Lukics (12 millió), Grujics (9 millió) és Masovics (8 millió). A keretben vannak ugyanakkor olyan klasszis játékosok, mint a Juventusban szereplő Dusan Vlahovics (70 millió euró), a Sevillával Európa-liga-győztes védő, Nemanja Gudelj (4 millió), a Fenerbahce jobbszélsője, Dusan Tadics (6 millió), valamint a nyáron a szaúdi al-Hilalhoz igazolt Szergej Milinkovics-Savics (50 millió) és Alekszandar Mitrovics (28 millió).

Keretet hirdetett Marco Rossi

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kihirdette a keretet a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre.