Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, Szófia helyett Plovdivban és zárt kapuk mögött rendezik meg a Bulgária–Magyarország labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőt jövő csütörtökön, miután a bolgár rendőrség nem járult hozzá, hogy a mérkőzés eredeti időpontjában nézők is lehessenek a stadionban. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) gyakorlatilag egyből reagált hírre, és kijelentette: természetesen visszatéríti a belépők árát. A jegyek egységesen kétezer forintba kerültek, az MLSZ háromezer darabot kapott értékesítésre. 

LUS_3651
A Wizz Air megerősítette: törli a november 16-i charterjáratait Bulgáriába.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Wizz Air még októberben jelezte, két különjáratot indít a magyar drukkereknek. A légitársaság úgy tervezte, a legmodernebb, Airbus A321neo repülőgépeit állítja szolgálatba, melyek a találkozót követően haza is hozták volna a szimpatizánsokat. Lapunknak eljuttatott közleményében a Wizz Air megerősítette: törli a november 16-i charterjáratait. 

A járattörlésekben érintett utasokat a Wizz Air a foglaláskor megadott e-mailen és SMS-ben értesíti. Az utasok választhatnak az ingyenes átfoglalás, a repülőjegy vételárának százszázalékos visszatérítése vagy az eredeti viteldíj 120 százalékának WIZZ-kreditben való jóváírása között. Bár a Wizz Airnek nem volt ráhatása a bolgár szövetség döntésére, ezúton is elnézést kér az érintett utasaitól.

Az összecsapást az eredeti elképzelés szerint is Plovdivban rendezték volna, de szeptember 26-án bejelentették, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion lesz a helyszín – ma ez módosult ismét.

A magyarok 14 ponttal vezetik a G-csoportot, a szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak pedig 2 pontjuk van. Szerbia és Litvánia már csak egy meccset játszik, míg a mieink Bulgária után Montenegróval mérkőznek jövő vasárnap a Puskás Arénában. Válogatottunk továbbra is veretlen a selejtezősorozatban, és egy újabb ponttal bebiztosíthatja részvételét a jövő évi németországi Európa-bajnokságon.