Sportgazdaság

Ryan Reynolds elárulta, hogy mennyi pénzt buktak eddig a Wrexham megvásárlásán

Ryan Reynolds és Rob McElhenney eddig több mint tízmillió fontot veszített a Wrexham AFC megvásárlásán. A színészpáros még 2020-ban vásárolta meg a walesi focicsapatot kétmillió fontért. Azóta hatalmas változásokat vittek véghez a klubnál, aminek a csúcsa az volt, hogy a második teljes szezonjukban feljutottak az angol ötödik osztályból a negyedik divízióba. A veszteségeket realizálva Reynolds és McElhenney fontolgatja a klub eladását.

Nemrég elstartolt a Welcome to Wrexham című dokumentumsorozat második évada. A rendkívül népszerű sportsorozat rengeteg rajongót szerzett az első évaddal, különösen az Egyesült Államokban, ahol a labdarúgás egyelőre kevésbé népszerű sportág az amerikai foci és a baseball mellett.

US actor and Wrexham owner Rob McElhenney (R) and US actor and Wrexham owner Ryan Reynolds (L) celebrate on the pitch after the English National League football match between Wrexham and Boreham Wood at the Racecourse Ground Stadium in Wrexham, north Wales, on April 22, 2023. Hollywood stars Ryan Reynolds and Rob McElhenney embraced in celebration as they watched Wrexham, who the duo bought in 2020, reach the English Football League for the first time in 15 years on Saturday after a 3-1 win over Boreham Wood. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Ryan Reynolds és Rob McElhenney megtudta, hogy eddig tízmillió fontos veszteségük van a Wrexham focicsapatban.
Fotó: AFP

A sorozat népszerűségét egyértelműen az adja, hogy két hollywoodi sztár, Ryan Reynolds és Rob McElhenney van a sorozat középpontjában, hiszen a színészpáros 2020-ban megvásárolta az angol ötödik osztályban szereplő, jobb napokat is megélt csapatot, a Wrexhamet. Reynolds és McElhenney minden követ megmozgatott, hogy médiafigyelmet és befektetőket szerezzen a csapatnak, amiért kétmillió fontot fizettek. Ennek keretében készült el a Welcome to Wrexham sorozat, amely a két humorista közreműködésével mutatja be a focicsapatot, az európai labdarúgást, valamint Waleset.

Az új tulajdonosok megjelenése teljesen felforgatta a kis klub életét. Több új igazolást sikerült a sztártulajoknak a csapathoz csábítani, elkezdődött a stadion felújítása, illetve a második teljes idényükben még az angol negyedik osztályba is sikerült feljutniuk.

A siker tehát egyértelmű, a csapat jelenleg 16 mérkőzés után a League 2 harmadik helyén áll nyolc győzelemmel, hat döntetlennel és mindössze két vereséggel. A dobogó harmadik foka ismét feljutást jelenthet a Wrexhamnek.

Ryan Reynolds és a Wrexham a zeneiparba is betörne: közös dallal jelentkezett a színész és a focicsapat

Április 14-én ünnepelte a 46. születésnapját a hollywoodi színész és focicsapat-tulajdonos Rob McElhenney. A jeles alkalomra klubja, a Wrexham AFC és tulajdonostársa, Ryan Reynolds egy számot írt. A fülbemászó dal után szinte elvárás lenne, hogy a walesi labdarúgó-együttes a zeneiparba is betörjön.

Sportból jeles, üzletből legfeljebb elégséges

Ezek alapján Reynolds és McElhenney walesi befektetése egy igazi sikertörténetnek tűnhet, de a valóság az, hogy üzletileg egyelőre igazi bukásnak számít a wrexhami kaland.

A második évad harmadik részében Rob McElhenney és Ryan Reynolds átnézték az eddigi kiadásokat és bevételeket. A Wrexham AFC ügyvezető igazgatója, Humphrey Ker eddig nem osztotta meg a sztárokkal a klub pénzügyi helyzetét, de most felfedte, hogy a csapat megvásárlása óta több mint tízmillió fontos veszteséget termeltek – írta meg a Wrexham Insider.

Most kimegyek és hányok

– válaszolta Reynolds az epizódban, miután meghallotta ezt a számot.

Türelemre intik Reynoldsot és McElhenney-t

Kiderült, hogy a színészpáros már most bőven több pénzt kaphatna a csapatért, ha eladnák. Tekintve, hogy kétmillió fontot fizettek érte néhány éve, ez még akár egy jó megtérülés is lehetne számukra, de a tanácsadóik türelmet kérnek.

Shaun Harvey, a páros fő tanácsadója szerint a színészek már pénzt is láthatnának a befektetésükből, ha kicsit várnak, és a Wrexham feljut a harmadik osztályba. Mint magyarázta, a League 1-ban már jobb pénz jutna a klubnak, ráadásul a marketing értéke is nőhetne. A Wrexham reklám szempontjából így is kedvező márkává vált, hiszen a sorozat és a Ryan Reynolds egyéb cégeivel összekötött szponzorációk, valamint a TikTok támogatása nagy marketingtőkét jelent a csapatnak.

Így a tanácsadó azt javasolta a két sztárnak, hogy várjanak még, ne adják el a Wrexhamet, hanem tegyenek meg mindent azért, hogy a csapat feljusson a következő ligába. 

Ha ez sikerül, akkor végre Reynolds és McElhenney is kaphat majd fizetést

– mondta Shaun Harvey.

 

Rob McElhenney Ryan Reynolds Wrexham mozaik befektetés
Kapcsolódó cikkek