Szerbia nem zárt kapuk mögött, csak részlegesen lezárt stadionban fogadja a bolgár labdarúgó-válogatottat vasárnap az Európa-bajnoki selejtező magyar érdekeltségű csoportjának zárásán.

Hungary v Bulgaria: Group B - UEFA EURO 2024 Qualifying Round
A Bulgária–Magyarország-meccsen biztosan nem lesznek nézők.
Fotó: Robert Szaniszlo / AFP

Az európai szövetség (UEFA) eredetileg október 31-én zárt kapus büntetést, illetve 89 250 eurós (nagyjából 33,5 millió forint) bírságot szabott ki rasszista megnyilvánulások miatt, amelyeket a Montenegró ellen 3-1-re megnyert, október 17-i belgrádi meccsen tapasztalt a hazai szurkolók részéről. Az ítélet ellen a szerb szövetség fellebbezett, és az illetékes testület enyhítette a büntetést. A leskovaci mérkőzésen egyes szektorok lesznek zárva, illetve a szerb szövetségnek 50 ezer eurót kell majd fizetnie.

A montenegrói szövetség is kapott büntetést a szerbek elleni mérkőzés után hasonló okból: az UEFA korábbi döntése értelmében nem lehetnek vendégszurkolók a magyarok elleni vasárnapi mérkőzésen, a Puskás Arénában. Emellett 15 ezer eurós bírságot is kiszabtak a montenegróiakra.

A G csoportban a magyarok állnak az élen 14 ponttal, mögöttük Szerbia következik 13-mal, majd Montenegró 8-cal. Litvániának 6, Bulgáriának 2 pontja van. Csütörtökön a magyarok Bulgáriában lépnek pályára, Montenegró Litvániát fogadja, vasárnap pedig magyar–montenegrói és szerb–bolgár meccset rendeznek. A veretlenül éllovas magyar együttes már csütörtöki döntetlennel is bebiztosítja Eb-részvételét, míg győzelemmel biztosan csoportelsőként zár.

Eldőlt: megtartják a bolgár-magyar mérkőzést

Lezárult a kavarás: mégis Szófiában játsszák le a Bulgária Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt, melyen Szoboszlai Dominikéknek egy pont is elég kijutni a kontinenstornára. Az MLSZ szerint példátlan sportszerűtlenül viselkedett a bolgár szövetség.