Sportgazdaság

Példátlan döntés: a csecsemőknek is teljes árú jegyet kell venni az olimpiára

Hatalmas felháborodást keltett, hogy a párizsi olimpiára minden korosztály teljes árú jeggyel mehet csak be.

A párizsi olimpia szervezői úgy döntöttek, hogy nem adnak kedvezményeket a gyerekek számára, a legkisebbek részére is ki kell fizetni a teljes árú jegyeket – számolt be az Eurosport.

Fotó: AFP

A cikk szerint 

a néhány hónapos kisbabáknak is ki kell fizetni az árat, még ha nem is foglalnak el egy helyet. Ezt több olyan szülő is kifogásolta, akinek – az akár két évvel ezelőtt megvett jegye óta – újabb taggal bővült a családja, és az újszülöttet nem tudják vagy nem akarják otthon hagyni. 

A problémát megoldaná, ha a még szoptatásra szoruló gyermeket be tudnák vinni az arénákba, lehetőleg ingyen.

Az Inside the Games írása szerint egy másik felmerülő probléma, hogy a korábban megvett belépők óta már nem biztos, hogy maradt hely az új gyermekeknek. Ennek hiányában azonban nem mehet be senki se a játékokra.

Azt tanácsoljuk a szülőknek, hogy vegyék figyelembe: lehet, hogy az arénák hangulata és környezete nem tesz jót egy ilyen kiskorú jólétének. Nem ajánljuk, hogy elhozzák a négy éven aluli gyerekeiket az olimpiára

 – mondták a szervezők az AFP-nek. 

A londoni olimpián a kisebbekre a koruknak megfelelő összeget kértek el, tehát egy hétéves gyerekre például 7 fontot kellett fizetni. Azok, akik még nem tanultak meg járni, ingyen látogathatták a játékokat. A riói és tokiói olimpiára pedig kedvezményesen mehettek be a gyerekek, a tanulók és a mozgássérültek is. 

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy az eredeti tervekhez képest csak feleannyian élvezhetik személyesen a 2024-es párizsi olimpiai játékok nyitóünnepségét júliusban a Szajna mentén. A megnyitón az egyes országok képviselői elhajóznak Párizs nevezetes pontjai mellett. A látványt 104 ezren követhetik a vízpartról és 222 ezren a hidakról és a környező utcákról.

A francia szakszervezeteknek az olimpia sem szent

A CGT szakszervezet figyelmeztetett, hogy sztrájkot szervezhet a francia közalkalmazottak körében a párizsi olimpia idején, ha a kormányzat nem gondoskodik előre számukra megfelelő munkakörülményekről. Az ötkarikás játékokra és a paralimpiára 15,9 millió vendéget várnak a francia fővárosba, egy munkabeszüntetés súlyos fennakadásokat okozna.

 

jegy kedvezményes jegy olimpia
Kapcsolódó cikkek