Sportgazdaság

Kiderült, hol folytatja pályafutását Gulácsi Péter

A magyar labdarúgó-válogatott kapusa 2026-ig szerződést hosszabbított a Lipcsével. Gulácsi Péter 2015 óta a német klub játékosa.

Pontot tett egy régóta húzódó ügy végére Gulácsi Péter. A magyar labdarúgó-válogatott, és a német RB Leipzig kapusa szerződést hosszabbított klubcsapatával. A hálóőr idén tavasszal, egy hosszú és súlyos sérülést követően tért vissza.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter további két évig az RB Leipzig játékosa lesz / Fotó: Koncz Márton

Gulácsi Péter 2015 óta a RB Leipzig kapusa. Hosszú éveken át kirobbanthatatlan volt a háló elől, azonban egy súlyos térdsérülés több mint egy évre pályán kívülre kényszerítette. Bár poszttársa meggyőző teljesítményt nyújtott, így Gulácsi helye bizonytalanná vált. A télen úgy tűnt, hogy Anglia felé veszi az irányt, ám végül marad, és amikor a csapat hullámvölgybe került, sikerült visszaverekednie magát a kezdőcsapatba. A Lipcse végül a negyedik helyen végzett a Bundesligában, így ősszel ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhet. Ahogyan a magyar kapus is, hiszen a Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint további két évvel, 2026-ig meghosszabbította a szerződését a Leipziggel.

Az immár 52-szeres válogatott kapus a nemzeti csapatba is visszakerült, a Törökország elleni felkészülési mérkőzésen végig ő védett, és sikerült kapott gól nélkül lehoznia a meccset. Nem meglepő módon tagja Marco Rossi 26 tagú Eb-keretének is, ám azt, hogy ő, vagy a Ferencvárosban remeklő Dibusz Dénes lesz a válogatott 1-ese a kontinenstornán, még nem döntötte el az olasz mester. Gulácsinak a németországi Eb lesz a harmadik Európa-bajnoksága: 2016-ban Király Gábor mögött nem kapott szerepet, a 2020-ról 2021-re halasztott tornánk azonban végig ő állt a magyar kapuban.

 

Marco Rossi Gulácsi Péter RB Leipz foci Eb 2024
Kapcsolódó cikkek