BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Marco Rossi

MOL

Magyar válogatott

Marco Rossi a VG-nek: álmodozó típus vagyok, de az Eb-győzelem irreális cél

A Mol csoport elindította a magyar labdarúgó-válogatottat támogató kampányát, amelyben arra biztat mindenkit, hogy készüljenek különleges fogadalmakkal a válogatott remélt jó szereplésére. Marco Rossi szövetségi kapitány a Világgazdaságnak elmondta, mi az ő fogadalma, illetve álmodozik-e Eb-győzelemről. Kérdésünkre azt is elárulta, mit szól ahhoz, hogy a kontinenstorna utánra halasztották Szoboszlai Dominik közönségtalálkozóját.

Ha továbbjutunk a csoportból, körbetekerem kerékpárral a Balatont – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány a Mol-campuson a vállalat A szurkoló benned van! elnevezésű, a magyar labdarúgó-válogatottat támogató kampányán. A Mol bejelentette: mindenkit arra buzdít, hogy fogadjon meg valamit a kevesebb mint egy hónap múlva rajtoló németországi labdarúgó-Európa-bajnokságra.

Marco Rossi

MOL

Magyar válogatott
Marco Rossi elárulta, mit fog tenni, ha továbbjutunk a csoportból / Fotó: Zováthi Domokos / Világgazdaság

A Világgazdaság kérdésére Marco Rossi elmondta: nyitott volt arra, hogy a válogatottal részt vegyenek Szoboszlai Dominik közönségtalálkozóján a Budapest Sportarénában, és nem ő kérte, hogy halasszák el az eseményt.

Nem tartom rossz döntésnek, hogy a szervezők elhalasztották az eseményt, edzőként pedig természetesen nem fogok sírni emiatt, a felkészülés a legfontosabb

– mondta a szövetségi kapitány, hozzátéve, ha később megtartják a rendezvényt, szívesen ott lesznek. Azt is elárulta nekünk, hogy mit tenne, ha a nemzeti csapat megnyerné az Európa-bajnokságot:

Alapvetően álmodozó típus vagyok, de őszintén szólva ezen nem gondolkodtam, már az Eb-győzelem álma is irreális, csak a következő meccsre koncentrálok.

Kiemelte: mindig a következő mérkőzés a legfontosabb, ami jelen esetben Svájc ellen lesz. „Természetesen mindannyian szeretnénk továbbjutni a csoportból – hangsúlyozta. – Aztán az előttünk álló feladatoknak megfelelően igyekszünk a legjobbat nyújtani, mint mindig” – jelezte, hozzátéve: már bebizonyították, hogy semmi sem lehetetlen.

Rossi a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a magyarok többsége imádja a futballt, a válogatottat pedig különösen. Kiemelte, a szurkolók olyan hangulatot teremtenek, mint sehol másutt.

Szerinte ez a pozitív értelemben vett nacionalizmusnak köszönhető, mert a drukkerek jobban szeretik az országukat, mint bármi mást.

Nemcsak Marco Rossi tett fogadalmat

A Mol kampánya a válogatottnak szurkoló ismert emberek – Lukács László, Marics Péter és Epres Panni – személyes példáján keresztül mutatja be, milyen elkötelezett támogatói háttérre támaszkodhat a csapat, és milyen különleges fogadalmakkal készülnek a hírességek a válogatott remélt jó szereplésére – mesélte az eseményen Pantl Péter, a Mol csoport kommunikációs igazgatója. Hozzátette, a kezdeményezéssel szeretnék a szurkolókat is hasonló elköteleződésre ösztönzi.

Kihirdette az Eb-keretet Marco Rossi

A nemzeti csapat 26 játékossal vághat neki a kontinenstornának. Marco Rossi keretében természetesen szerepel a legnagyobb sztár, Szoboszlai Dominik is.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.