Telekommunikáció

Újabb Huawei notebookok érkeztek hozzánk is

Az eszközök támogatják a számítógép-okostelefon integrációt.

Két új notebookkal frissítette magyarországi kínálatát a Huawei, amelyek többek között az okostelefonokkal való hatékony együttműködéssel hívják fel magukra a figyelmet. A MateBook X Prót a legújabb, 11. generációs Intel Core processzor hajtja, az eszköz 16 gigabyte-os memóriát kapott, ami ugyan nem számít kiugrónak, de mind munkára, mind szórakozásra kiválóan alkalmas már ez a teljesítmény. A hűtésről a Huawei Shark Fin kettős ventilátoros kialakítása és a léghűtéses, ultravékony VC-technológia gondoskodik.

A beépített Wi-Fi 6 csaknem háromszor gyorsabb elődjénél, így stabil kapcsolatot és hatékony átvitelt nyújt még a zsúfolt helyeken is.

A Huawei MateBook X Pro a meghatározó trendektől jócskán eltér azzal, hogy 3K-s felbontású (2880×1620) FullView kijelzővel rendelkezik, amelyhez a gyártó 3:2-es képarányt választott. A készülék érintőkijelzője támogatja a multitouch technológiát, így akár három ujjal is vezérelhető, mint egy mobiltelefon. A Huawei Free Touch érintőpad pedig haptikus rezgéssel reagál az érintésre.

A Huawei MateBook X Pro ultravékony fémházat kapott, az eszköz mindössze 14,6 milliméter vastag és 1,33 kilogrammos, vagyis a hordozhatóságára nem lehet panasz.

Teljesítménye és a kialakítása miatt valószínűleg az üzleti felhasználók lesznek a laptop elsődleges célcsoportja.

A magyar piacra most bevezetett másik újdonság, a MateBook D14 10. generációs Intel Core processzorral érkezik, és ujjlenyomat-olvasóval ellátott bekapcsológombbal rendelkezik. A másik eszközhöz hasonlóan ennél is rendelkezésre áll a beépített Wi-Fi 6.

Fotó: Huawei

A készülék 14 hüvelykes Full HD, IPS tükröződésmentes FullView képernyője 16:9-es képarányú megjelenítést tud, emellett 180 fokban kihajtható, ami megkönnyíti a közös munkát. A másik modellhez hasonlóan 16 gigabyte-os memóriát kapott a laptop, és ennél a készüléknél is nagy hangsúlyt fektettek a hordozhatóságra, hiszen mindössze 1,38 kilogrammos, amihez 15,9 milliméteres vastagság társul.

Mindkét eszköz megkapta a Huawei Seamless AI (élet a gördülékeny mesterségesintelligencia-megoldásokkal) keretében továbbfejlesztett Huawei Share és a Multi-screen Collaboration technológiát.

A megoldás lehetővé teszi, hogy a felhasználók vezeték nélkül, közvetlenül a notebook képernyőjén, zökkenőmentesen szerkesszék a telefonon tárolt fájlokat, és kezeljék okostelefonjukat a számítógépről. A technológiának köszönhetően a mobilok hozzáférhetnek a notebook mikrofonjához és kamerájához, így hang- és videohívásokat indíthatnak vagy fogadhatnak, a telefon felvétele nélkül.

Multi-screen Collaboration Huawei Share laptop MateBook X Pro notebook Huawei
Kapcsolódó cikkek