Augusztus 31-én megtörtént a horvát OTP Osiguranje d.d. tranzakció pénzügyi zárása, melynek eredményeként a biztosító társaság az OTP Bank horvát leánybankja, az OTP Banka d.d. tulajdonából a Groupama Biztosító Zrt. 100 százalékos tulajdonába került - tájékoztatott a Budapesti Értéktőzsde honlapján az OTP Nyrt.

Fotó: Róka László

A magyarországi biztosítási piacon szerzett tapasztalatokra, az itt felhalmozott bankbiztosítási tudásra, valamint az OTP Bankkal kialakított stratégiai együttműködésre alapozva lép a horvát piacra a Groupama Biztosító - közölte a tranzakcióval kapcsolatban a Groupama. Mint írták, az OTP Bank horvát leánybankjától megvásárolt biztosítótársaság szilárd alapokkal rendelkezik, működésében jelentős növekedési potenciál rejlik.

Az akvizíciót követően a biztosítótársaság a magyar Groupama Biztosító leányvállalataként Groupama Osiguranje d.d. néven lesz jelen a horvát biztosítási piacon. 

A horvát biztosító évek óta eredményesen működik a horvát biztosítási piacon, ahol további növekedés várható. Nemcsak emiatt jelent azonban kiváló befektetést a Groupama Biztosító számára. Mind a horvát OTP Banka vezetése, mind mi meg vagyunk győződve arról, hogy meglévő bankbiztosítási kapcsolatainkban további lehetőségek rejlenek, melyeket közösen szeretnénk kiaknázni a következő években.

– mondta Bertrand Woirhaye, a Groupama Biztosító vezérigazgatója.

A megvásárolt horvát biztosítótársaság ezidáig életbiztosítási üzletágának fejlesztésére koncentrált. Az életbiztosítások értékesítését a negyedik legnagyobb horvát banknak számító OTP Banka-ban kizárólagos stratégiai megállapodás segíti – hasonlóan az OTP Bank és a Groupama Biztosító magyarországi együttműködéshez. A rövid távú célok között szerepel ugyanakkor a nem-életbiztosítási üzletág elindítása, illetve a banki együttműködés kiterjesztése erre a biztosítási ágra is.