Turizmus

Megnyitotta kapuit a Párisi Udvar Hotel Budapest

A Párisi Udvar újjáéledése, funkciójának átstrukturálása és szállodává való átalakítása tovább erősíti a hazai turisztikai kínálatot.

Pénteken megnyitott a Mellow Mood Hotels szállodalánc 12. tagja, a Párisi Udvar Hotel Budapest.

A Párisi Udvar egy nagy múlttal rendelkező szimbóluma a városnak, melynek felújításával a beruházók új korszakot nyitottak a hazai turisztikai életben.

110 vendégszoba várja a kikapcsolódásra vágyó vendégeket a belváros szívében. A szállást igénybe vevők kényelmét a lehetőségek széles tárházát kínáló spa szolgáltatások is garantálják. A kulináris élvezetekről a szálloda passzázsában helyet kapó Párisi Passage Café & Brasserie gondoskodik. A szálloda multifunkcionális tárgyalótermei és szalonjai a legkülönbözőbb események lebonyolítására alkalmasak.

Fotó: VG/Kallus György

A Párisi Udvar felújítása az Archikon Építésziroda tervei alapján valósult meg, melynek kivitelezéséért a Market Építő Zrt. felelt.

A Párisi Udvar Hotel Budapest egy egyedi beruházás, ami tovább gazdagítja a főváros lenyűgöző építészeti vonzerejét és hozzájárul Magyarország turisztikai vonzerejének további növeléséhez

– mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A magyar kormány kiemelt ágazatként kezeli a turizmust. Magyarország és a főváros vendégforgalma továbbra is dinamikusan fejlődik. Az eddigi adatok alapján különösen a hazai ötcsillagos szállodák kihasználtsága mutat folytonos növekedést. A Párisi Udvar újjáéledése, funkciójának átstrukturálása és szállodává való átalakítása tovább erősíti a hazai turisztikai kínálatot.

A látvány és a minőség tekintetében a Párisi Udvar önmagában is egy attrakció, amely méltó felújításával ismét Budapest ikonikus épülete lett

– mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

 

„Hatalmas öröm számunkra, hogy a mai napon hivatalosan is megnyitott a Párisi Udvar Hotel Budapest. Kollégáink és partnereink többéves összehangolt és kitartó munkájának eredménye a mai nap, amiért hálásak vagyunk. A Párisi Udvar történetével és építészeti megoldásaival ikonikus épülete a fővárosnak. Büszkék vagyunk arra, hogy mi adhattuk vissza Budapestnek az egyik legszebb ékkövét” – fogalmazott Sameer Hamdan és Awad Zuhair, a Mellow Mood Hotels tulajdonosai.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az elmúlt hónapok sikeres működését követően szállodánk hivatalos keretek között is megnyitotta kapuit”

A szálloda épülete jelképezi Magyarország lenyűgöző építészetét, a kézműves értékeit és szimbolizálja Budapest fénykorának újjáéledését.

Örömünkre szolgál, hogy a páratlan múlttal rendelkező épület történetét folytathatjuk, remélve, hogy vendégeink saját élményeikkel is gazdagítják” – nyilatkozta Schwindt-Kiss Andrea, a Párisi Udvar Hotel Budapest igazgatója.

A Hyatt Hotels Corporation „The Unbound Collection by Hyatt” márkájához csatlakozó ötcsillagos

Az épület az ország első modern üzletházaként, később a Belvárosi Takarékpénztár, majd az IBUSZ utazási iroda központjaként működött.

turizmus Szijjártó Péter szálloda Guller Zoltán Párisi Udvar Hotel Budapest
Kapcsolódó cikkek