Turizmus

Ismét birtokba vehetik a turisták Kína legnagyobb büszkeségét

Újra látogatható a kínai Nagy Fal egy szakasza, a kormány azonban korlátozza az odalátogatók létszámát.

Lassan de biztosan éledezik Kína a koronavírus utáni gazdasági válságból, – számol be a CNN – újranyitott ugyanis az egyik legtöbb turistát vonzó látványosság, a kínai Nagy Fal. Igaz, csak az egyik rövid, de a legkedveltebb szakasza.

A Bei Liu Lou-tól Nan Wu Lou Banig terjedő részt reggel kilenctől délután négyig lehet ismét megtekinteni. Korábban a kínai hatóságok már vezettek be korlátozásokat, de akkor még nem a vírus, hanem a fal megóvása miatt: egyszerre hatvanötezer vendég tartózkodhat az érintett – hetven kilométeres – szakaszon. Keddtől kezdve ezt a számot is csökkentették, hozzávetőleg csak húszezer ember sétálhat a fal ezen szakaszán.

Fotó: AFP

A látogatás előtt azonban regisztrálni kell, és az odaérkezők testhőmérsékletét is ellenőrzik a kirendelt szakemberek. Emellett a kirándulóknak maszkot kell viselniük, és egyméteres távolságot is tartaniuk kell egymás között.

A kínai kormány az egészségügyi dolgozóknak és a katonáknak pedig úgy kedveskedett, hogy számukra ingyenes belépést biztosít.

A jegyek ára amúgy öt amerikai dollárnak megfelelő jen.

turizmus koronavírus Kína a kínai Nagy Fal
Kapcsolódó cikkek