Turizmus

Felülvizsgálják a fürdőberuházások tervét

A tavalyi forgalom körülbelül 40 százalékát érheti el a BGYH Zrt. az idén.

Több lábra akarja állítani a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-t a nemrég kinevezett vezérigazgató. Szűts Ildikó a Világgazdaságnak adott interjúban arról is beszélt, hogy a cég nehéz likviditási helyzete miatt a Király fürdő beruházását leállították.

Mint elmondta, bár sikeres céget vett át, felkészült arra, hogy a részproblémákat kezelni kell. Az elmúlt időszakban folytatott nagyszabású beruházások elvitték a pénzt, ezeket ugyanis nem hitelből, hanem a saját megtermelt eredményéből finanszírozta a vállalat.

A bevételek pedig szinte teljes egészében a turizmusból származtak, ami a járvány – és az elrendelt zárvatartások – következtében nullára csökkentek.

Ezen kíván Szűts vezetése alatt változtatni.

foto: Kallus György/Világgazdaság

Korábban nem volt szüksége hitelfelvételre a cégnek, de amikor a tavasz elején megszűntek a bevételek, folyószámlahitelből kellett finanszírozni a költségeket.

A tervezett beruházások, eredményeképp a havi bevételek, lassan ismét fedezni fogják a kiadásokat.

Szűts Ildikó 2007-től az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke, 2008–2010 között a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója volt. 2010 és 2014 között az OTP Bank Nyrt. elnöki főtanácsadója, 2015-ig a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi elnöke. Felügyelőbizottsági tag a Menedzserek Országos Szövetségében. Diplomát az ELTE Bölcsészettudományi Karán, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett. A Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola címzetes docense.

Az interjút elolvashatják a Világgazdaság hétfői számában

 

BGYH Zrt. likvidítás bevételek
Kapcsolódó cikkek