Turizmus

Könnyű dolga lesz a Horvátországba tartó magyar turistáknak

Horvátország és Magyarország megállapodott egymás oltási igazolásainak elismeréséről.

Horvátország és Magyarország kétoldalú megállapodást kötött egymás oltási igazolásainak kölcsönös elismeréséről.

Az oltás elismerése bármely Covid–19-vakcina esetében érvényes.

A megállapodás értelmében az oltási igazolás bemutatásával a horvát és a magyar állampolgárok akadálytalanul utazhatnak a két ország között, azaz korlátozások, karantén, illetve negatív teszt nélkül léphetik át a magyar–horvát határt.

Remek hír ez a legintenzívebb horvát turisztikai forgalmat generáló idegenforgalmi főszezon kezdete előtt. Az ígéretes várakozásokat visszaigazolja a Horvát Idegenforgalmi Közösség Budapesti Képviselete és a Zadar Megyei Idegenforgalmi Közösség által szervezett mai virtuális prezentáció és workshop is, melyen a több mint 110 résztvevő közel 300 virtuális tárgyalást folytatott.

Fotó: Getty Images

„A magyar partnerek virtuális prezentációk és workshopok iránti nagy érdeklődése igen pozitív mutató a turisztikai szezon beköszönte előtt. Azonfelül, hogy a résztvevőknek bemutattuk Horvátország

s különösképpen Zadar megye látnivalóit, tájékoztattuk őket a két ország közötti jelenlegi utazási feltételekről is.

A Horvátország és Magyarország közötti kétoldalú megállapodás megszületésének híre a legmegfelelőbb időben érkezett, s bizonyosak vagyunk abban, hogy a magyar turisták nagy része valamely horvát desztinációt választja majd úti céljául” – mondta el Ivana Herceg, a közösség elnöke, hozzátéve, hogy a Budapest és Zadar között megnyílt új, júliustól heti kétszer üzemelő repülőjárat is hozzájárul majd a kedvező turisztikai trendekhez.

 

járvány turizmus vakcina Horvátország koronavírus Magyarország nyaralás
Kapcsolódó cikkek