Turizmus

Megnyílnak a cseh határok 13 ország polgárai előtt

Csehország 7 Európai Uniós tagállam – Németország, Ausztria, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia és Horvátország – azon polgárai utazhatnak június 1-től, akik már legalább az egyik oltásukat megkapták – írja a Czech Radio.

A megállapodások ezen országokkal kétoldalúak, azaz ezekbe az országokba a beoltott csehek is utazhatnak. Az ország emellett várja még a turistákat Izraelből, Ausztráliából, Thaiföldről, Új-Zélandról, Szingapúrból és Dél-Koreából is.

A többi országból a turizmus továbbra is tiltott, a szükséges utak pedig továbbra is különböző korlátozásokkal – mint például a PCR vagy antigéntesztek eredményének megvárásával – járnak.

Fotó: shutterstock

A 13 országból érkező turistáktól a még érvényben lévő, folyamatosan enyhülő járványügyi szabályok betartását várják, ugyanakkor az oltást igazoló papírokat célszerű maguknál tartaniuk.

Bár egyes hírek szerint nem minden ilyen igazolást ismernek el a cseh hatóságok, mert mint azt Adam Vojtěch egészségügyi miniszter elmondta, nem képesek a papírok hitelességét ellenőrizni.

Nem kell viszont ezen aggódniuk a csehekkel kétoldalú megállapodást kötő országok – köztük Magyarország – polgárainak.

Az ország várait és kastélyait már látogathatják csoportok és kültéri kulturális rendezvények is látogathatóak 1000 főig, később pedig, ha minden jól megy az ország akár 7 ezer fős koncerteket is engedélyezhet.

 

Csehország turizmus vakcina utazás
Kapcsolódó cikkek