Turizmus

Útnak indítja amerikai óceánjáróit a Royal Caribbean

A Royal Caribbean és a hozzá tartozó Celebrity Cruises hajótársaság zöld utat kapott az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központtól (CDC): június 26-án elindulhat az amerikai vizeken a pandémia kitörése utáni első óceánjáró hajó – írja a TravelDailyNews.

Ezzel a Fort Lauderdale-ből induló Celebrity Cruises lesz az első olyan hajó, amely ismét visszatér az amerikai vizekre.

A visszatérést az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központtal való hónapokon át tartó munka előzte meg, amely során az iparág egy szakértői csoport közreműködésével (Healthy Sail Panel) kidolgozta a biztonságos újraindulás protokollját

– mondta Richard D. Fain, a Royal Caribbean elnök-vezérigazgatója.

A protokoll követésével csökkenthető a koronavírus-fertőzés megjelenésének esélye a fedélzeten, így a vendégekre, a személyzetre és a kikötők közösségeire nézve is minimális kockázattal jár az utazás.

Fotó: AFP

A luxus óceánjáró minden szabványnak megfelelt, így kaphatta meg elsőként az engedélyt a vízbe való visszatérésre, ezzel megalapozva a csoport számára a további hajóutak bejelentését. Az óceánjárók újraindulása megmentheti a hónapok óta üres amerikai kikötővárosokat, és a világhajózási turizmus fellendülését is elindíthatja.

A Celebrity Cruises hajói beoltott személyzettel indulnak, és az utasoknak is be kell mutatniuk az oltási igazolásukat.

Minden 16 éven felüli személy, illetve augusztustól minden 12 évnél idősebb utas csakis oltási igazolvánnyal léphet a fedélzetre.

A CDC májusban adta ki az amerikai tengerjárók számára a feltételes hajózási keretrendszerét.

A műszaki utasítások mellett a szervezet kötelezi a hajó utasait és személyzetét a maszkviselésre a fedélzeten, a kikötőkben és a köztes közlekedés során.

hajózás turizmus Royal Caribbean óceánjáró cdc
Kapcsolódó cikkek