A népszerű folyóirat, a Forbes idén közzétette a leglátogatottabb szigeteket, és ebben a leírásban egy horvát gyöngyszem is szerepelt, írja a Vecernji List.

Aerial,View,At,Amazing,Archipelago,In,Front,Of,Town,Hvar,
Fotó: Shutterstock

Véleményük szerint, ha európai szigeti célpontot kell választani, a lehetőségek szinte végtelenek, a kontinens partjain több mint 2000 lakott sziget sorakozik. Bár Santorini, Szardínia, Ibiza és Mykonos a legnépszerűbb a turisták körében, sok más kevésbé ismert sziget van, amelyeket érdemes meglátogatni 2024-ben.

A horvátországi Hvar sziget is szerepel azon a négy európai sziget listáján, amelyet idén az olvasók figyelmébe ajánlanak.

„Az Adriai-tengeren fekvő Elegáns Hvar a 9. helyezést érte el a CNTraveler Readers’ Choice Awards 2023-ban Európa legjobb szigetei között, és könnyen érthető, miért. Hvar a legalkalmasabb azoknak az utazóknak, akik mindenki számára szeretnének találni valamit – nagyszerű éttermek és éjszakai élet várja a csillogó szuperjachtok, gyógyfürdők és wellness-központok tulajdonosait, akik feltöltődni szeretnének, a csendesebb típusok pedig a szárazföld belsejébe utazhatnak ezen az apró szigeten (körülbelül 11 000 lakosú). ) rusztikus szőlőültetvények és levendulamezők felfedezésére” – írja a Forbes.

A magazin azt is kijelenti, hogy a legjobb idő Hvar látogatására május és június, illetve szeptember és október között van, amikor az idő meleg és napos, de a sziget kevésbé zsúfolt, mint a nyári hónapokban – júliusban és augusztusban. 

Hvarhoz csatlakozott még a Forbes listáján:

  • a Külső-Hebridák, más néven Nyugati-szigetek Skócia szárazföldi zord partjainál, amelyek több mint 200 szigetből állnak, 200 kilométeren elosztva. 
  • az olaszországi Stromboli tüzes vulkáni tevékenységével, és
  • Heimaey, egy festői sziget Izland partjainál, amely egyedülálló és felejthetetlen élményeket kínál a kalandozóknak.