A lengyel Itaka utazásszervező 2022 első negyedévében lépett be a magyar tour operatori szegmensbe, és eddig csak online foglalásokon, call centeren, valamint partnerhálózaton keresztül szolgálta ki magyarországi utasait.

Palace of Minos, restored north entrance, ancient city of Knossos, Iraklion, Crete, Greek Islands, Greece, Europe
Lengyel óriáscég terjeszkedik Magyarországon – megnyitotta az első irodáját / Fotó: Robertharding via AFP

A magyar piacon alig két év alatt meghatározó szereplővé fejlődő Itaka Hungary 2023-ban mintegy 8 milliárd forintos bevételt produkált, legfrissebb utasforgalmi prognózisai szerint pedig a tavalyihoz képest 30 százalékos átlagár-növekedéssel kalkulál az idei évre.

A piaci igények azonban azt mutatták, hogy a hagyományokon alapuló offline foglalási szolgáltatás továbbra is népszerű. Ez is ösztönözte a magyarországi leányvállalat, az Itaka Hungary első irodájának megnyitását. A budapesti Corvin Plazában található kirendeltség a lengyel anyacég nemzetközi irodáinak egységes dizájnja alapján készült.

„Legfőbb célunk, hogy még közelebb kerüljünk az ügyfelekhez, és még jobban kiszolgálhassuk az utazási igényeiket, felejthetetlen élményeket, illetve a lehető legoptimálisabb utazási csomagokat kínálva a számukra” – nyilatkozta Kreiter Gábor, az Itaka Hungary ügyvezető igazgatója.

A cég Albániától kezdve Görögországon, a Kanári- és a Maldív-szigeteken vagy éppen Spanyolországon és Törökországon át egészen Zanzibárig bezárólag, a portfóliójába tartozó 24 desztinációra közel 25 ezer utas számára szervezett utazást 2023-ban.

A jelenlegi kínálatban továbbra is a közép- és felső kategóriás, jellemzően családbarát szállások – egyes desztinációkban felnőttbarát hotelek is – félpanziós vagy all inclusive ellátást kínáló szállodák találhatók. Az utasszállítást hagyományos és diszkont-légitársaságok bevonásával bonyolítják le, általában charterjáratokkal és block seat rendszerben.

Negyven éve nem történt ilyen a Balatonon: Közép-Európa legmodernebb hajóit adták át a magyaroknak – képgaléria az új kompokról és katamaránokról

Villámgyors új hajókat avattak a Balatonon. A magyar állam két kompot és két katamaránt vásárolt, ezzel történelmi fejlesztést hajtott végre. Bemutatjuk, miért éri meg a mintegy hatmilliárdos beruházás Magyarországnak.