Medgyessy Péter kormányfőként csak "nagy stratégiai kérdésekkel" szeretne foglalkozni, s tovább folytatná az országjárást, "hogy pontosan tisztában legyen az emberek problémáival" - derült ki a szocialista miniszterelnök-jelölt szavaiból egy fővárosi rendezvényen. Orbán Viktor szerint 2004 az európai uniós tagság miatt, 2007 az euró lehetséges bevezetése okán, 2012 pedig az olimpia miatt fontos a magyarság számára. Mint a fentiekből kitűnik, a két kormányfőjelölt a hét végén több fórummal folytatta ország-, illetve Budapest-járását. A Fidesz-MDF listavezetője a választásokról szólva azt hangsúlyozta: most történhet meg a rendszerváltás lezárása, mivel az ország "először választhat úgy, hogy nem valami ellen, hanem a megkezdett út folytatása mellett dönt". Medgyessy Péter úgy látta, a kormány dolga, hogy "biztosítsa a jó légkört a munkában és a politikában, amire a következő, szocialista többségű kabinet képes lesz".

A stratégiai kérdések megjelölésével foglalatoskodó kormányfőjelöltek mellett folytatódtak a pártok más vezető politikusainak rendezvényei is. Kovács László MSZP-elnök bejelentette: már ezen a héten tárgyalásokat kezdenek az SZDSZ-szel egy olyan törvénycsomag megalkotásáról, amely a "kormányváltást követően orvosolni fogja a demokráciát ért sérelmeket". Lendvai Ildikó szocialista alelnök vasárnap azt fejtette ki: pártja előzetes egyeztetési igény és feltételek támasztása nélkül részt vesz a televíziók által megrendezendő miniszterjelölti vitákban.

Kövér László Fidesz-alelnök előzőleg az Orbán Viktor-Medgyessy Péter szópárbaj elmaradását azzal magyarázta: a szo-

cialista politikus azért hívta ki a kormányfőt, mert "egyszerre szerette volna a kihívásból és a vita elmaradásából származó előnyöket beseperni". A jobboldal részéről ezúttal Dávid Ibolya MDF-elnök buzdított a választásokon való részvételre, mondván, már az első fordulóban eldől azok kimenetele.

Munkatársainktól