Nem készült el a fővárosi Erzsébet tér alatti kulturális és konferencia-központ, a két évvel ezelőtt megkötött szerződés szerint ezért április 15-e után az államnak napi 1000 dollár kötbért kell fizetnie - jelentette ki tegnap Atkári János. Budapest főpolgármester-helyettese szerint a fővárosi önkormányzathoz április

1-jéig meg kellett volna érkeznie a teljes létesítmény használatbavételi engedélyének ahhoz, hogy április 15-vel érvényes legyen. Ehhez képes az engedély csak a parkra, a 131 férőhelyes mélygarázsra és egy ezer négyzetméternyi rendezvénytérre vonatkozik. Hiányzik viszont csaknem hatezer négyzetméternyi rendezvényközpont, előadóterem, kiállítótér, üzlet és étterem.

Atkári János kifejtette: az önkormányzat nem kér mást, csak a szerződés betartását. A tárca a fővárossal nem egyeztetett és nem is állapodott meg abban, hogy a beruházást két ütemre osztják, és csak az első részt adják át április 15-ig. A főpolgármester-helyettes kijelentette: a főváros bizonyos feltételekkel hajlandó tárgyalni a szerződés módosításáról.

A kulturális tárca lapunkhoz közleményt juttatott el, amelyben kifejti: a minisztérium mindent megtett, illetve megtesz annak érdekében, hogy a megállapodásnak megfelelően április 15-ig átadja az Erzsébet teret a fővárosnak. (KÁ)