Zárt ajtók mögött hallgatta meg Lamperth Mónika belügyminisztert, Salgó László országos rendőrfőkapitányt és Polt Péter legfőbb ügyészt az Országgyűlés rendészeti bizottsága szerdán a K&H Equities ügyében. Az ülésen elhangzottakat Gál Zoltán, a testület szocialista elnöke úgy értékelte, hogy a képviselők biztosítottnak látják, hogy a nyomozó hatóságok végére járjanak az ügynek. Ezzel szemben Dorkota Lajos fideszes képviselő arról számolt be, hogy nem látja biztosítottnak a rendőrség objektív munkavégzését, s a belügyminiszter azt is elismerte, találkozott Kulcsár Attilával. A nagyobbik ellenzéki párt egy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a további kérdések tisztázására. Az ügy gyanúsítottjainak száma kedden tízre nőtt, miután a rendőrség a Britton Interinvest Llc. két magyarországi képviselőjét is gyanúsítottként hallgatta ki, pénzmosással vádolva őket.

Az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Rt. által a K&H Equitiesre bízott pénzekkel kapcsolatban a Nemzeti Autópálya Rt. igazgatósági tanácsa tegnap azt állapította meg, hogy Bodnár Zoltán, a vállalat vezetője az ÁAK Rt.-vel 2002 decemberében aláírt szerződések megkötésekor és ezután is a tőle elvárható gondossággal járt el, ezzel szemben az ÁAK Rt. megszegte a szerződés azon pontjait, amelyek az átadott öszszeg felhasználhatóságára vonatkoztak.

Annak kapcsán, hogy a K&H Equities az ÁAK Rt.-nek visszafizetett pénzek zárolását kérte, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium leszögezte: a kérés teljesítése esetén az ÁAK Rt. jogorvoslattal fog élni az intézkedéssel szemben. Az ÁAK tájékoztatása szerint nem kapott hivatalos értesítést az esetleges zárolásról, hangsúlyozva, hogy a cég csak legális forrásból származó pénzösszegekkel rendelkezett. Az ÁAK Rt. ezt a pénzt bízta a K&H Bankon keresztül a K&H Equitiesre, s a vállalat kérésére a K&H Equities július 3-ai elszámolással az összeget viszszaadta.