Mintegy 27 millió forintos beruházással az idén avatták fel és egyre több látogatót vonz a Miskolctól három kilométerre fekvő Szirmabesenyőn, festői környezetben található Balogh-liget, Észak-Magyarország minden igényt kielégítő lovas objektuma. A térség lovas turizmusát fellendítő beruházás részben magánerőből, részben állami támogatásból valósult meg a Széchenyi-tervnek és a területfejlesztési támogatásoknak köszönhetően - tudtuk meg Balogh Sándortól, a Balogh-liget Kft. ügyvezető igazgatójától.

A lovarda versenyek, bemutatók rendezésére is alkalmas. A látogatók pihenését szolgálja az a 80 férőhelyes panorámás büféterasz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Sajó-völgyre, az abaúji dombokra, illetve a Zempléni-hegységre. A lovarda része egy 50 személyes oktatóterem. A telepen bérelni is lehet lovakat. Erre tíz magyar félvér ló áll rendelkezésre. Vállalnak oktatást is.

Szirmabesenyőt nem csak a lovas sport kedvelőinek érdemes felkeresniük, hiszen a festői környék sétára, kirándulásra is alkalmas, és nem messze a lovardától egy pincesor is található.