BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vitaminadalékok egységesítése

Egységesítené az élelmiszerek vitaminokkal és ásványi anyagokkal való "felerősítésének" normáit az Európai Bizottság. Az ilyen adalékokkal általában a feldolgozás vagy a tárolás során elveszett tápanyagokat pótolják, vagy kiegészítésképpen keverik az élelmiszerekbe. Először meghatároznak egy listát a felhasználható vitaminokról és azok minimális, illetve maximális koncentrációjáról, amelyet az európai élelmiszer-biztonsági hatóság hagy jóvá, és egyúttal közzéteszik a csomagoláson feltüntetendő tájékoztatás normáit. A friss élelmiszereknél nem lenne szabad ilyen adalékokat használni. (EurActiv)



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.