Novemberben az építőipari termelés volumene 5,9 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, és 1 százalékos csökkenést mutat októberhez képest - adta közre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az éves átlagos teljesítmény - főleg az év eleji mélyrepülés miatt - mindössze 0,1 százalékos növekedést mutat.

Az építőipari termelés volumene októberben még 9,7 százalékos növekedést produkált a 2002. októberihez képest, és 3,8 százalékkal volt magasabb az előző havinál. Az eredmény úgy is értelmezhető, hogy az ágazat az egy évvel korábbi, a választások által alaposan felpumpált szinten tudta stabilizálni kibocsátását.

A legalább öt főt foglalkoztató szervezetek termelése valamennyi régióban csökkent. A legnagyobb mértékben, 8,5 százalékkal az észak-magyarországi és 8,3 százalékkal a dél-dunántúli székhelyű szervezetek volumenindexei estek vissza. Az öt fő alatti vállalkozások jelentős volumennövekedése eredményezte, hogy az építőipari termelés elérte az előző évi szintet.

A novemberben kötött szerződések mennyisége megegyezett az egy évvel korábbival. Ezen belül az épületek építésére kötött szerződések száma 6,7 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké viszont 6,6-del csökkent. A november végi szerződésállomány volumene 2,6 százalékkal kisebb volt, mint egy évvel korábban, az épületek építésének szerződésállománya 29,6 százalékkal alacsonyabb, az egyéb építményeké pedig 21,5-del magasabb volt a 2002. novemberinél.