Az amerikai szenátus hosszú késlekedés után elfogadta a 2004. pénzügyi évre vonatkozó 375 millárd dolláros kiadási törvényt. A jogszabály megszületésével válhat végre lehetővé többek között a közoktatási, közlekedési, egészségügyi programok, illetve a külügyminisztérium és az FBI finanszírozása. A kongresszusnak minden fiskális év kezdete előtt, azaz október 1-jéig kell elfogadnia a 13 kiadási törvényt, ezekből azonban csak hatot zártak le tavaly.

A képviselőház még decemberben elfogadta a törvénycsomagot, így már csak az elnöki aláírás szükséges az életbelépéshez. Bush azt mondta, mivel a törvény azokon a kiadáshatárokon belül marad, amiket javasolt, alá fogja azt írni.

A kormányhivataloknak komoly érvágás volt, hogy a fiskális év harmadában átmeneti finanszírozási megállapodások alapján igen kevés pénzből kellett gazdálkodniuk. A több hónapos késés oka, hogy nagy viták folytak többek között a média-tulajdonjogról, azaz hogy az egyes televíziós társaságok hány helyi csatornával rendelkezhetnek. Jelentősen eltérő álláspontot vallanak a demokraták a fegyverek nyilvántartásáról és az ételek felcímkézéséről (származási hely feltüntetése) is.