Február 3-ára négypárti megbeszélésre hívta össze levélben a frakcióvezetőket Szili Katalin házelnök - tudtuk meg. A szocialista politikus több, főként "holtpontra" került ügy kimozdítását várja a tanácskozástól. Legalábbis ezt mondta decemberben, amikor kilátásba he-

lyezte a megbeszélést.

A parlament még mindig adós az Állami Számvevőszék két alelnökének megválasztásával, pótolnia kellene az Alkotmánybíróság (Ab) egy tagját. Bár az utóbbi esetben változhat a helyzet, ha hivatalban lévő alkotmánybírót küld Magyarország az EU bíróságába. Más személyi ügy is napirendre kerül a tavaszi ülésszakon: az ORTT új elnökét és tagjait is meg kellene választani, s lejár más médiakuratóriumok mandátuma is.

A frakcióvezetőknek egyeztetniük kell a tavaszi ülésszak munkarendjéről, főként mert úgy tűnik, az Európa parlamenti választások miatt az ülésszak a szokásosnál hamarabb véget érne. A Ház adósságai között van több alkotmánybírósági határozatból eredő feladat is. Ilyen a képviselőcsoport alakításának, a bizottságok létrehozásának szabályai, de évek óta húzódik a független képviselők bizottsági helyeinek biztosítása, az Országgyűlés munkarendjének házszabályban való rendezése is. Ősszel az Ab újabb "feladattal" egészítette ki a meglévőket: rendezni kell a vizsgálóbizottságok működésével kapcsolatos kérdéseket. (TE)