Elfogadták a metrószerződéseket

Az MSZP-SZDSZ képviselők szavazataival elfogadta a fővárosi közgyűlés a 4-es metróról az állammal, a kincstárral és a BKV Rt.-vel kötendő szerződéseket. Az ellenzékiek egyöntetűen tartózkodtak a voksolásnál. (MTI)

Takarékossági javaslatok a PM-nek

Csökkentsék a képviselők számát - ez volt az egyik leggyakoribb javaslat, amit a Pénzügyminisztérium zöldszámán megfogalmaztak a betelefonálók. A tárca kezdeményezése, hogy bárki elmondhassa ötleteit, elgondolásait a költségvetés kiadási oldalának csökkentése kapcsán, rendkívül népszerűnek bizonyult. Mint ismert, a kijelölt pénzügyminiszter 120 milliárd forintot kíván lefaragni a büdzsé kiadási oldalából. (VG)

Építési egyeztetés Nyíregyházán

A terveknek megfelelően szeptemberre elkészül az M3-as autópálya Polgár-Görbeháza közötti új szakasza - erősítette meg Kovács Ferenc, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára Nyíregyházán. A sztráda további építésének menetrendjéről tartott egyeztetés utáni sajtótájékoztatón Szilágyi András, a Nemzeti Autópálya Rt. vezérigazgató-helyettese elmondta: az idén megkezdik Polgárnál az autópálya-beruházáshoz kapcsolódó úgynevezett régészeti pihenőpark kialakítását is. (MTI)