Kuncze Gábor az adócsökkentésről

Az SZDSZ szerint meg kell találni a további adócsökkentés lehetőségét; a párt szerint a takarékosságot a politikának saját magán kell megkezdenie - közölte Kuncze Gábor az SZDSZ országos tanácsának ülését követően. A pártelnök elmondta: a gazdaság állapotát egyfajta ellentmondás jellemzi, mert egyrészről bizalmi válság tapasztalható, másrészről az utóbbi időszakban megjelentek pozitívumok is. (MTI)

Megtörtént a KVM szervezeti átalakítása

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) végrehajtotta a novemberi kormányhatározatban előírt szervezeti átalakítást, így ma már az európai uniós gyakorlatnak megfelelően működik a tárca, illetve háttérintézményei. Az átalakítás alapelve az volt, hogy szétválasszák a stratégiai, az operatív és a hatósági feladatokat, s ezeket tiszta profilú intézmények végezzék. (MTI)

Önkormányzatok és megszorítás

A Draskovics Tibor kijelölt pénzügyminiszter által bejelentett 120 milliárd forintos költségvetési megszorítás nem érintheti az önkormányzatok 2004. évi költségvetésben elfogadott finanszírozását - jelentette ki Lamperth Mónika. A belügyminiszterrel azonos álláspontját ismertette Tóth József, a Baloldali Önkormányzat elnöke is. (MTI)

Fórum a baloldaliságról

Az MSZP-nek egyeztetést kell kezdeményeznie a jobboldali pártokkal a nemzeti békétlenség megszüntetése érdekében - ezt Horn Gyula javasolta szombaton Debrecenben, a "Baloldali értékrend az európai Magyarországon, MSZP 2004" címet viselő rendezvényen. Ugyanott Gyurcsány Ferenc azt mondta: a jobboldal jóra és rosszra, erkölcsösre és erkölcstelenre osztja Magyarországot, ami káros. Csak egyfajta Magyarország van, a jóravaló és tisztességes embereké - hangsúlyozta. (VG)